2010-12-17 09:29:41• hírek • MTI

Bizalmi szavazással szembesül a kormány

Bizalmi szavazással szembesül a román kormány, miután az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be, s amelynek vitájára a jövő hét elején kerül sor - jelentették be csütörtökön a bukaresti parlamentben.

A román kormány felelősségvállalással terjesztette a parlament elé a közalkalmazottak egységes bérezésére vonatkozó törvénycsomagot, ami azt jelenti, hogy nem rendeznek parlamenti vitát, az ellenzék azonban bizalmatlansági indítványt nyújthat be a kormány ellen.

A román ellenzék élt is ezzel a lehetőséggel. Csütörtökön felolvasták a törvényhozói testületben az első bizalmatlansági indítványt, amelyet várhatóan egy második is követ.

Ioan Oltean, a román képviselőház alelnöke közölte, hogy az ellenzék nagy valószínűséggel már a csütörtöki nap folyamán benyújtja a második indítványt, amelyet pénteken ismertetnek a parlamentben, így hétfőn mindkét bizalmatlansági indítványról szavazhat a román parlament alsó- és felsőháza együttes ülésen.

A közalkalmazottak egységes bérezéséről szóló törvénycsomag két jogszabályból áll, ezért nyújthat be két bizalmatlansági indítványt az ellenzék.

A román kormány azért vette igénybe a rendkívüli eljárást, mert az év végéig hatályba kell lépnie a jogszabálynak, ami az egyik feltétele annak, hogy Románia megkapja a Nemzetközi Valutaalap (IMF)szervezésében kötött, csaknem 20 milliárd euró értékű nemzetközi hitelmegállapodás soron következő részletét.


Boc kormányát már megint meg akarják buktatni
Boc kormányát már megint meg akarják buktatni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: