2009-10-13 11:21:13• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Bizalmi szavazás előtt áll a kormány

Bizalmi szavazással néz szembe kedden Emil Boc román miniszterelnök kormánya, és sokak szerint nagy az esélye annak, hogy a parlamentben megszavazzák az ellenzék  indítványát.

Az alkotmánybíróság hétfőn megerősítette annak a bizalmatlansági indítványnak a törvényességét, amelyet a múlt héten nyújtotta be az ellenzékben lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Traian Basescu államfő támogatását élvező Demokrata Liberális Párt (PD-L) irányította egypárti kormány ellen.

Ez utóbbi most kisebbségben kormányoz - a mandátumok alig 35 százalékát birtokolja -, mivel nem sokkal előtte kivált a koalícióból a Szociáldemokrata Párt (PSD), amelynek honatyái immár ellenzéki pozícióból állítólag maguk is a bizalom megvonása mellett készülnek voksolni. A PD-L a múlt héten úgy próbálta kivédeni ezt a támadást, hogy az indítvány alkotmányosságát megkérdőjelezte az alkotmánybíróságon.

A keddi bizalmi szavazás kimenetelét nehéz megjósolni. A bizonytalanságot növeli, hogy az RMDSZ már nem annyira eltökélt a kormány megbuktatását illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: