2014-08-28 11:23:39• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Bizakodó Debrecen, háborús állapot a Lyonnál

A Bajnokok Ligája után csütörtökön az Európa Ligában is eldől, mely csapatok jutnak be a csoportkörbe és melyek azok, amelyek számára idén véget ér az európai kupakaland. A Debrecen és a Petrolul egyaránt 3-1-es hátrányból várja a visszavágókat, azzal a különbséggel, hogy a magyarok fogadják a svájci Young Boyst, míg a románok Zágrábban lépnek pályára a Dinamo ellen. A másik román résztvevő, az Astra 2-1-es előnnyel fogadja a Lyont.

Bár nehéz helyzetben van, de Szakály Péter szerint nem ledolgozhatatlan a Debreceni VSC kétgólos hátránya a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki hazai visszavágóján a svájci Young Boys ellen. "Nem ledolgozhatatlan a hátrány, úgy érzem, ha támadó futballal meg tudjuk lepni ellenfelünket és sikerülne gólt szerezni az első félidőben, akkor bármi megtörténhet" - mondta a klub honlapján a csapatkapitány, aki hozzátette, a védekezésre is figyelni kell, mert elég alacsony termetű, de fürge játékosokból áll a Young Boys.

Az első meccset 3-1-re megnyerő berni gárdával 2008-ban az UEFA Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában már találkozott a hajdúsági együttes. Akkor a párharc első, svájci mérkőzésén Rudolf Gergely góljával ugyan korán vezetést szerzett a Debrecen, a hazaiak azonban fordítottak és 4-1-es diadalt arattak, majd a Debrecenben rendezett visszavágón 3-2-re győztek és jutottak tovább simán.

A Young Boys hat fordulót követően jelenleg negyedik helyen áll hazája pontvadászatában, az első négy mérkőzésén nyeretlen maradt és mindössze három pontot gyűjtött, ám legutóbbi két találkozóját, köztük a Grasshoppers ellenit is magabiztosan megnyerte.

Kondás Elemér együttese címvédőként csak a nyolcadik az OTP Bank Ligában öt fordulót követően, legutóbb vasárnap a vendég Haladást 1-0-ra legyőzte.

Szintén 3-1-es hátránnyal vág neki a visszavágónak a Petrolul, ám a „farkasok" helyzetét nehezíti, hogy idegenben, a Dinamo zágrábi oroszlánbarlangjában lépnek pályára. A hétvégi eredmények a románok számára lehetnek önbizalom-növelőek, hisz amíg ők 2-0-ra győztek Craiován, addig a Dinamo 1-1-es döntetlent ért el az NK Zágráb ellen. Nem javítja a horvátok kedélyállapotát az sem, hogy Paulo Machado, Josip Pivaric, Junior Fernandes, Said Husejinovic, Lee Addy és Jérémy Taravel is sérüléssel bajlódik. A másik oldalon Robinson Pecahna kapus játéka kérdéses, a csapatkapitány Geraldo viszont eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára. „Győzni megyünk Zágrábba, aztán meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz", adta ki az ukázt a Petrolul sztárja, Adrian Mutu.

Az odavágók egyik legnagyobb meglepetését okozta az Astra, amely fordítani és 2-1-re nyerni tudott az Olympique Lyon otthonában. Sikere értékét növeli, hogy román klubcsapat még soha nem tudott nyerni francia földön! Noha a visszavágón nem számíthat a középső védő Valerica Gaman játékára és legjobb csatára, Kehinde Fatai is sérüléssel bajlódik, szinte minden a románok továbbjutását ígéri. A Lyonnál ugyanis háborús állapotok uralkodnak: a hétszeres francia bajnok minden sebből vérzik, keretében annyi a sérült, mintha valamelyik frontról érkeztek volna vissza. Az eltiltott Lindsay Rose mellett normális esetben Yoann Gourcuff, Clément Grenier, Milan Bisevac, Samuel Umtiti és Henri Bedimo biztosan a kezdőcsapatban kapna helyet, de sérüléssel bajlódik továbbá Yassine Benzia, Mohamed Yattara, Nabil Fekir és Gueida Fofana is. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy a hétvégén a Lyon hazai pályán szenvedett vereséget az újonc Lens ellen. Ezzel szemben az Astra idegenben 2-0-ra legyőzte a szintén újonc Rapidot.

Európa Liga utolsó selejtezőkör (előző meccs eredmények):
Astra - Lyon (2-1) 19.45 Digi1
Dinamo Zágráb - Petrolul (3-1) 22.00 Digi1
Debrecen - Young Boys (1-3) M2 21.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: