2010-09-21 16:05:06• hírek • Szatmar.ro

Folytatják a strand építését

Hosszú szünet után úgy tűnik végre folytatódik az egykori városi strand területén megkezdett üdülési komplexum építése.

A 2009 márciusában elkezdett modernizálási munkálatoknak a gazdasági válság intett stopot, jelenleg azonban úgy tűnik a Vasile Tantas tulajdonát képező Beni Alex kft. tovább folytathatja az új komplexum kialakítását. Amint arról már írtunk, a hozzávetőleg 10 millió eurós költségvetésű üdülőtelep 7 medencét, 3 hotelt, parkolót, gyógykezelési komplexumot, éttermeket, teraszokat, stégeket, illetve sportpályákat fog magába foglalni és a várostól 49 évre kapták koncesszióba. A nagy szünet után, a cég képviselői az elmúlt napokban értesítették Ilyés Gyula polgármestert arról, hogy anyagi gondjaik megoldódtak, így a beruházáshoz szükséges kerettel folytatják a munkálatokat.

A város és a cég között megkötött szerződésben bár szerepel olyan megszorító adat, amely az építkezést, illetve leállást korlátozza, amint a polgármester elmondta, ennek be nem tartása esetén sem tehetnek igazán sokat, hiszen nem állnak sorban a befektetni vágyó üzletemberek, akiknek átadhatnák az üzleti lehetőséget.

Egy nagy beruházásról beszélünk - mondta Ilyés - ami színvonalas szolgáltatást nyújt a vendégeknek. Akvapark, éttermek, szállodák épülnek, amelyek a város számára is plusz bevételt jelentenek, hiszen a modern komplexumnak köszönhetően a turisták száma is nő.

A polgármester elmondta, hogy a Tantas -féle befektetés mellet úgy tűnik, a Sunaqua is épülni fog. A Sárerdőre tervezett vízi vidámpark már rendelkezik városrendezési tervvel, meleg vizes kúttal és a befektetők egy nagyon jó projektet nyújtottak be a minisztériumhoz, amellyel nagy eséllyel pályáznak.

Jövő tavasszal ez a befektetés is beindulhat, ahol szintén színvonalas ellátással várják majd a vendégeket. Olyan szállodaláncok terveznek hotelt építeni, amelyek már rendelkeznek klientúrával és akik vendégei több napig, akár egy hétig is városunkban tartózkodnak majd.

Egész turisztikai szolgáltatást lehet majd ezekre a befektetésekre építeni Ilyés szerint, így a hozzávetőleg két éven belül nyitó üdülési telep a város javára lesz.


Újra megkezdődhetnek a munkálatok a strandon
Újra megkezdődhetnek a munkálatok a strandon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: