2010-04-29 12:43:12• hírek • Szatmar.ro

Csak jövőre nyit a strand

Május elseje közeledtével szerkesztőségünk úgy gondolta, minden szatmári (és nem csak) olvasónkat érdekli a városunk területén lévő strand helyzete. Mi utánajártunk, mikorra várható a szóban forgó strand nyitása, és milyen újdonsággal fog majd szolgálni ez.

Mint arról már beszámoltunk, az egykori strand területét a Beny Alex Kft. 49 évi koncesszióra kapta meg, miután megnyerte az erre a célra kiírt licitet. A 12 hektárt érintő terület két részre van osztva, 9 hektár a belterületen és a fennmaradó 3 hektár pedig a töltés túloldalán. A befektető, Vasile Tantas tervei szerint egy európai színvonalú üdülőközpont létrehozása a cél, amelyben hotelek, medencék kapnak helyet, de különböző sportok gyakorlására is lehetőség nyílik majd.

A Szatmár.ro hírportál csütörtökön a helyszínen járt, ahol szemmel láthatóan állt az építkezés, a felújítás, így megkerestük a munkálatokat végző Beny Alex Kft. igazgatóját, Mihai Cornelt, aki mesélt a a strand jelenlegi állapotáról. Elmondta, a tavalyi év márciusában kezdtek neki a strand modernizálásának és ez év januárjáig dolgoztak rajta, azonban az időjárás miatt nem tudták továbbfolytatni a munkálatokat. A leállást az is okozta, hogy nem állt az építkezési cég rendelkezésére a Szamost átívelő harmadik híd terve, így a pillérek két oldalára sem tudták még pontosan betervezni a parkoló, valamint az irodaház épületét.

Remélhetőleg a jövő hónapban folytathatjuk az építkezéseket is - modta Cornel. Az előző felmérések szerint a felújítás, valamint az új egységek létrehozása körülbelül 8 millió euróba fog kerülni, jelenleg azonban már úgy tűnik, hogy ez az összeg elérheti a 10 millió eurós költséget is. A tervek szerint 7 medence, 3 hotel, parkoló, gyógykezelési komplexum, étterem, teraszok, stégek, illetve sportpályák várják majd a kikapcsolódni vágyókat.


A tervek szerint így néz majd ki a modern strand
A tervek szerint így néz majd ki a modern strand


A csúszdákkal ellátott medencék mellett a sporttelepen kosárlabdázni, futballozni, röplabdázni lehet majd, de ugyanakkor a görkorcsolyázást kedvelők számára egy korcsolyapályát is létrehoznak, amely a téli hónapokban is nyitva tart, s a lelátókkal ellátott pályán jégkorcsolyázásra is lehetőség nyílik. A tervek szerint a strandot három fázisban fogják megnyitni. Jövő év májusában a medencék és a teraszok nyitnak - mondta Cornel, majd az azt követő évben egy hotelt és a sporttelepet, 2013-ban pedig lakóházakat adnak majd át.


A tábla ellenéri, jelenleg állnak a munkálatok
A tábla ellenére, jelenleg állnak a munkálatok


A medencék felújításán már dolgoztak
A medencék felújításán már dolgoztak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: