2010-11-01 08:42:15• hírek • Szatmár.ro

Birsalma leves és csirkemáj sült hagymával

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől rajtoló „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Birsalmaleves

Hozzávalók:

60 dkg birsalma
10 dkg cukor (édesítőszer)
1.5 dl tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 mokkáskanál só
2 dl sovány főzőtejszin

Elkészítés:

Egy liter vizet a cukorral meg a sóval felforralunk. A vékonyan hámozott felszeletelt birset beletesszük és megfőzzük. A tejet a pudingporral a tejszinnel  meg egy kevés forró levessel simára keverjük és kevergetve besűrítjük vele a levest. Jól behűtve tálaljuk. Tojásfehérje kemény habját kanállal kiszaggatva tehetjük a tetejére.

Csirkemáj sült hagymával

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
2 dl olaj
20 dkg vöröshagyma
1 tojás
liszt
1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés:

A csirkemájat lisztben megforgatjuk olajban hirtelen megsütjük. Sütés közben majoránnával megszórjuk.Tálra tesszük. A vöröshagymát vastag karikára vágjuk, sózzuk, lisztben  megforgatjuk,bő olajban hirtelen megsütjük. Lecsepegtetve a máj tetejére terítve, krumplipürével  tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: