2011-12-02 16:44:30• hírek • Szatmar.ro

5,85 millió lejnyi adóhátralékot halmoztak fel a szatmári cégek

Több mint ezer olyan cég ellen kezdte meg a végrehajtást a Szatmárnémeti Helyi Adóügyi Igazgatóság, akik az évek során különböző adóhátralékot halmoztak fel. Az adósokról „feketelista" készült.

A szatmári központtal feltüntetett mintegy ezerkétszáz cég összesen 5,85 millió lejes adótartozást halmozott fel. Ezzel az összeggel tartoznak tehát a helyi költségvetésnek és ezt az összeget igyekszik behajtani a helyi adóhivatal.

Iosif Drimus, az intézmény vezetője elmondta, hogy a szeptemberben életbe lépett új adótörvény jegyében októberben értesítették a hátralékot felhalmozó cégeket, hogy ideje lenne fizetniük. Többen eleget is tettek a felszólításnak, ám az adósok sora így is hosszú.

A szakember elmondta továbbá, hogy a hátralékot kifizetni nem akaró cégektől igyekeznek bankszámláikról lefoglalni az illető összeget. Ha ez nem megy, akkor az összeg ellenértékét javaik lefoglalása révén próbálják behajtani.

Az adós cégekről egy feketelista is készült, amely a következő címen megtalálható: http://satu-mare.ro/fisiere/ditl/SomatiiPJ_29_11_2011.pdf

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: