2009-03-17 15:43:57• hírek • Szatmar.ro

Korrupcióba keveredtek a románok

Két dán bíró azt állítja, a román kézilabda vezetői le akarták fizetni őket.

Újabb viharok gyülekeznek a nemzetközi kézilabda és annak európai szövetsége, az EHF egén: két dán bíró azt állítja, tavaly júniusban a román szövetség emberei próbálták megvenni őket.

Martin Gjeding és Mads Hansen szerint 30.000 eurót ígértek nekik, hogy a Románia-Montenegró férfi világbajnoki selejtezőn segítsék a románok győzelmét. Ők annak idején ezt jelentették az EHF-nek, ám az nem vizsgálta ki az ügyet.

Ez immár a harmadik olyan eset, amely az elmúlt néhány hétben napvilágot látott. Vasárnap az EHF és a német szövetség felfüggesztette annak a bírói párosnak a munkajogát, akiknél a 2006-os Csehovszki Medvegyi-Valladolid KEK-döntő után 50.000 dollárt találtak a határőrök. Ők elismerték, hogy a mérkőzés előtt megkeresték őket az oroszok, ám azt tagadták, hogy a pénz onnan származna.

A két évvel korábbi, Bajnokok Ligája döntőjével kapcsolatban is felmerült, hogy a Kiel lefizette a lengyel játékvezetőket, ám a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) bíróbizottságának az egyik tagja újra megnézte a meccset, és szerinte semmilyen gyanús dolog nem történt.

Telefonnal készült szurkolói videó a Románia - Montenegró meccsről

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: