2008-11-04 22:37:33• hírek • Csenteri Judit

Nem született megegyezés

Mivel a keddi nap folyamán, a Román Vasút Szállítási és Infrastrukturális igazgatói, valamint a szakszervezetek között folytatok tárgyalások nem jártak sikerrel, pénteken, 7 és 13 óra között, mintegy figyelmeztető jelzésként leáll majd a vasúti forgalom az országban.

A keddi találkozás alkalmával a Szállítási Minisztérium egyetlen ígéretet sem tett a két említett vállalat költségvetésére vonatkozóan - olvashatjuk a Mediafax tudósításában. A Román Vasút így nem hagy fel péntekre tervezett figyelmeztető sztrájkjával, s további tiltakozásokat tervez a vasúti forgalom beláthatatlan időre való teljes felfüggesztésével. Ennek időpontja azonban még nem meghatározott.

A szakszervezetek nem hisznek abban, hogy péntekig a minisztérium igent fog mondani a két vasúti vállalat költségvetésére. De amennyiben ez a közeljövőben sem fog megtörténni, hosszabb sztrájkba fognak lépnek.

A pénteki tiltakozás egyébként az első olyan jellegű tiltakozás lesz, amelyen a munkahelyek biztonságáért, a munka-, valamint az utasok biztonságáért szólalnak fel. A szakszervezetek a pénteken utazni kívánó személyek megértését kérik, s arra hívják fel a figyelmet, hogy elégedetlenségükkel a szállítási- és a pénzügyi miniszterhez, valamint a kormányfőhöz forduljanak, vagyis a jelenlegi helyzet tulajdonképpeni felelőseihez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: