2014-03-13 00:48:50• hírek • Kocsis Zoltán

Bírói tévedések Barcelonában, kihagyott büntető Párizsban

Akárcsak kedden, úgy szerdán este is elmaradt a csoda a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek két visszavágóján: sem a Manchester City, sem a Bayer Leverkusen nem tudta kijavítani idegenben azt, amit három hete hazai pályán elrontott, így a Barcelona és a Paris St.Germain kettős győzelemmel jutott tovább.

A vendégek közül a Manchester City volt a kevésbé rossz helyzetben, az angoloknak ugyanis „csak" két gólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a Barcelona otthonában. Ennek megfelelően az angolok kezdtek jobban, agresszívebben. Az első húsz perc főszereplője mégis Lannoy játékvezető volt, aki előbb egy büntetőt, majd egy szabályos gólt nem adott a Barcelonának - utóbbit lesre hivatkozva. Volt azonban játék is a meccsen, méghozzá nem is rossz játék. A legnagyobb ziccereket azonban Neymar és Xavi, a másik oldalon pedig Nasri kihagyta - utóbbi Silva káprázatos sarkazásos passzát követően.

A szünet után még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok, aminek két óriási ziccer lett a gyümölcse. Messi helyezett lövése után viszont a kapufát találta el a labda, Dzeko fejese után pedig Valdes védett elképesztő bravúrral. Nem kellett sokat várni a gólra sem, a 67. percben ugyanis Lescott  amatőröket megszégyenítő módon kezelt (pontosabban nem kezelt) le egy labdát a tizenhatos vonalán, a laszti Messi elő került, aki nem hagyta veszni az ajándékot és megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A gól után sajnos ismét a francia bírói percei következtek: előbb nem fújt büntetőt, amikor Piqué akasztotta Dzekót, ráadásul kiállította a túl hevesen reklamáló Zabaletát. Az angolok ennek ellenére is mentek előre, aminek a jutalma az egyenlítő találat lett. A 88. percben Kompany egy szöglet után lefejelt labdát rúgott közelről a hálóba. A Barcelona és Dani Alves azonban nem hagyta annyiban a dolgot, a 91. percben belőtte a győztes találatot.

Párizsban is támadóan kezdett a vendég Leverkusen és Donati passzát követően a 6. percben Sam meg is szerezte a vezetést a németeknek. Kiváncsiak lennénk, ekkor hány Bayer-fanatikus gondolta azt, hogy talán ledolgozható lenne az otthon elszenvedett 4-0-ás zakó... Sokáig azonban nem álmodozhattak, hisz a gól előtt hibázó Marquinhos hét perccel később egy szögletet követően fejjel kiegyenlített. A folytatásban Ibrahimovic ragadta magához a stafétabotot, a svéd előbb a lécet találta el, majd kicsivel később kapu fölé bombázott kedvező helyzetből. A legnagyobb gólszerzési lehetőséget azonban a németek kapitánya, Rolfes hagyta ki, Jallet Derdiyok ellen elkövetett szabálytalansága után kihagyta ugyanis a tizenegyest - pontosabban Sirigu kapus védte.

Az első félidő Cavani ziccerével és Reno bravúrjával végződött, a második pedig Lavezzi góljával kezdődött: az argentin Digne passza után állította be a végeredményt. A folytatásban ugyanis több gól már nem született. A Leverkusen hiába hajtott becsülettel az egyenlítésért, Castro, Sam és Derdiyok sorra kihagyta a legnagyobb helyzeteket is.

Az Atletico Madrid és a Bayern München után tehát a Barcelona és a Paris St. Germain jutott be a BL-legjobb nyolc csapata közé. A másik négy továbbjutó kilétére jövő héten derül majd fény.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágók (összesített eredmény):
Barcelona
- Manchester City 2-1 (4-1)
gólok: Messi (67.), Alves (91.) illetve Kompany (89.)

Paris St.Germain - Bayer Leverkusen 2-1 (6-1)
gólok: Marquinhos (13.), Lavezzi (53.) illetve Sam (6.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: