2011-09-27 09:42:52• hírek • Kocsis Zoltán

Bíróbotrány árnyékában a portugál rekordbajnok fenyeget

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a legnagyobb érdeklődést a Bayern München - Manchester City rangadó váltja ki. Romániában mégis a Galac és a Benfica összecsapása van a figyelem középpontjában. Pontosabban a galaciak tavalyi szezonja.

A román labdarúgás napok óta attól hangos, hogy a Korrupcióellenes Ügynökség a hétvégén letartóztatta Vasile Avramot, a játékvezetői testület elnökét. A hírek pedig arról szólnak, hogy az igazságügyi vizsgálatokból a Galac is rosszul jöhet ki. A pletykák szerint az „acélosok" az előző szezonban egy millió eurót sem sajnáltak arra, hogy némi bírói támogatottságra tegyenek szert...

Ilyen körülmények közepette készül tehát a román bajnok a Benfica elleni mérkőzésére. És ha ez nem lenne elég, Dorinel Munteanu eltiltás miatt nem számíthat Adrian Salageanura, míg további három alapember, Raul Papp, Silviu Ilie és Gabriel Paraschiv is sérüléssel bajlódik. És akkor még nem szóltunk arról, hogy a Galac távol áll bajnoki formájától: idén nyolc meccséből csak hármat nyert meg és ugyanannyit veszített, nyolc kapott gól mellett pedig csak hatot rúgott és a tizedik helyen tanyázik.

Ezzel szemben a Benfica csúcsformában van. Mondhatni, már vagy két éve folyamatosan. A „sasok" jól kezdték az idei szezont is, hat meccsükből négyet megnyertek, kettő pedig pontosztozkodással ért véget. Ezzel pedig a Portóval holtversenyben vezetik a tabellát. Gólkülönbségük igen pazar, már 15 gólnál járnak, ebből Oscar Cardozo ötöt, Nolito pedig négyet vállalt. A 37-szeres bajnok, 27-szeres kupagyőztes Benfica keretét a mértékadó transfermarkt.de oldal 150 millió euróra taksálja - míg a Galacét 15 millióra.

A C csoport másik meccsén az első fordulóban Lisszabonban döntetlenező Manchester United a Galacot verő Baselt fogadja.

Az est rangadóján a német listavezető Bayern München az angol listavezető Manchester City-t fogadja - igaz, utóbbi a városi rivális Uniteddel áll a Premier League élén. Azt nem kell ecsetelni, hogy mindkét csapat jó formában van - a bajorok ráadásul az utóbbi kilenc meccsükön gólt sem kaptak! A találkozót a magyar Kassai Viktor vezeti.

A keddi kínálat:
A csoport:

Bayern München -Manchester City 21:45 DigiSport.hu
, DolceSport1
Napoli -Villarreal 21:45 DigiSportPlus.hu
B csoport:
CSZKA Moszkva -Internazionale 19:30 DigiSport.hu, DolceSport1
Trabzonspor -Lille 21:45 

C csoport:
Manchester United -FC Basel 21:45 DolceSport2
Otelul Galati -Benfica 21:45
 TVR1,
D csoport:
Olympique Lyon -Dinamo Zagreb 21:45
Real M Real Madrid -Ajax Amsterdam 21:45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: