2020-01-28 15:44:25• hírek • Hirado.hu

Biodízellel is működő furgont fejlesztett ki a Ford

Az amerikai vállalat újításának köszönhetően a környezetbarát kisteherautó-sofőrök hamarosan újrahasznosított étolajból előállított biodízellel működtethetik Ford Transit haszongépjárműveiket.

A biodízel üzemanyag egyelőre nem mindenhol elérhető, de egyre elterjedtebb az európai töltőállomásokon is. Az új motor természetesen a fosszilis üzemanyagokat is támogatja, de a legfrissebb fejlesztéssel a Ford Transit-tulajdonosok 90 százalékkal csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat.

A hidrogénezett növényi olajból (HVO) kiváló minőségű üzemanyag állítható elő, mely a legtöbb motorban felhasználható lenne. A HVO hulladék állati zsírokat és halolajat tartalmaz, amelyek elősegítik a dízelmotorok alacsony hőmérsékleten történő könnyebb indítását is – írta a Daily Mail.

A Ford jóváhagyta a HVO használatát a kétliteres EcoBlue motorjában, és bejelentette: ezentúl minden új Transit kisteherautó a biodízelt támogató motorral lesz felszerelve.

„A hidrogénezett növényi olaj használata valójában egy kiváló módszer, mellyel a haszongépjármű-vezetők és a flottaüzemeltetők hamarosan hozzájárulhatnak a levegő minőségének javulásához” – mondta Hans Schep, az európai Ford haszongépjárművek vezérigazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: