2010-11-25 16:26:39• hírek • (x)

Bio-bolt nyílt Szatmárnémetiben

A bolt a Csizmadiaszín alatt találhat
A bolt a Csizmadiaszín alatt találhat

Lassan ugyan, de biztosan, a világ-trendez igazodva nő Szatmár megyében is azoknak a száma, akik egyre nagyobb figyelmet szentelnek arra, hogy mit esznek: egyre többen választják ugyanis a bio-élelmiszereket, illetve az olyan termékeket, amelyeknek az elkészítése nem csak természetes körülmények között, hanem a környezet védelmének figyelembe vételével zajlik.

Ilyen termékek eladásával foglalkozik a Csizmadiaszín alatt csütörtök délután megnyitott Biopont bolt is, amely 15 órától igazi bio-lakomával, kóstolóval várta az érdeklődőket - akikben nem volt hiány. A megnyitón a Szatmár.ro is részt vett, a kínálgatott termékeket pedig meg is kóstoltuk, mielőtt leesett az állunk. Mert ugyancsak meglepődtünk, amikor megkóstoltuk a valódi szalámival összetéveszthető gabonahúst, a kölesgolyókat, a zabfalatokat, a bio-chipszet, nem is beszélve az egészséges energiaitalról vagy az igazihoz kísértetiesen hasonló bio-kóláról.

Nem is hittük volna, hogy még a zsíros kenyér is lehet egyszerre egészséges és finom is. Persze a zsír igazából pálmazsír volt, bár első kóstolásra valószínűleg senki sem ismerné fel a különbséget. Ez inkább a hatásban mutatkozik meg, hiszen a bio-terméktől nem nő a koleszterin-szintünk és az elhízástól sem kell feltétlenül tartanunk.


Kóstoló a Biopontban
Kóstoló a Biopontban


A Biopont-bolt célközönségéhez azok tartoznak, akik egészségtudatosan akarnak élni, illetve valamilyen betegségtől szenvednek - mondta el a hírportálunknak a bolt egyik vezetője. A kereskedelmi egység egyszersmind alternatívát jelent azoknak, akik változtatni szeretnének táplálkozási szokásaikon. Itt szinte minden megtalálható, amivel egy átlagos konyha alapélelmiszereit egészségesre lehet cserélni. A kínálatban az élelmiszerek mellett megtalálhatók a gyógytermékek, az ásványi anyagokat pótló termékek, a természetes fertőtlenítők, vagy éppen a fogyasztó szerek is. A bolt a Magyarországon piacvezető Biopont-lánc termékeit forgalmazza, így a minőség és a bőséges választék egyaránt garantált. Az élelmiszerek mellett persze használati eszközök is kaphatók a boltban, kezdve a tönkölyhéjjal töltött párnától a bébiholmikig.

És hogy mitől lesz egy termék bio? Elsősorban a folyamatos komoly ellenőrzésektől. Ha valaki bevállalja, hogy bioterméket állít elő, tudnia kell, hogy a magtól kezdődően a feldolgozáson keresztül egészen az eladásig, minden fázisban szigorúan ellenőrzik, hogy a legtermészetesebb eszközöket használja a gazda.


Bioszalámi búzahúsból - mint az igazi
Bioszalámi búzahúsból - mint az igazi


Aki kíváncsi a termékekre, azok bátran látogassanak el a Csizmadiaszín alatt,a Fehér Házzal szemben található boltba, minden hétköznap 9 és 17 óra között, szombaton pedig 9 és 13 óra között. Itt a kedves kiszolgálók bővebb információt tudnak nyújtani a termékekről. Biztosra vesszük, nem lesz olyan érdeklődő, aki üres kézzel távozik a boltból, mert a számos termék igazán felkelti az ember kíváncsiságát és így nehéz ellenállni az olyan új ízeknek, mint a bio-rizsital, a búzahús, a pászkakenyér vagy a csokis kölesgolyó.


Bőséges választék várja az egészségtudatos étkezés híveit
Bőséges választék várja az egészségtudatos étkezés híveit


Különlegességek a polcokon
Különlegességek a polcokon


Különlegességek a polcokon


Érdemes betérni a Csizmadiaszín alatt található boltba
Érdemes betérni a Csizmadiaszín alatt található boltba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: