2010-01-24 12:44:38• hírek • MTI/AFP/Reuters/AP

Bin Laden fenyegetőzik

Oszama bin Laden az általa vezetett al-Kaida terrorhálózat nevében hangfelvételen jelezte: vállalja a karácsonyra időzített repülőgépes merényletkísérletet.

A hangfelvételt vasárnap lejátszotta az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió. Bin Laden közli, hogy a merényletkísérletet üzenetnek szánták, olyannak, mint amilyen az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás is volt. Kijelentette, hogy újabb merényleteket terveznek az Egyesült Államok ellen. Barack Obama amerikai elnökhöz intézve szavait azt mondta: "Ha tudnánk üzenni önöknek szavakban, akkor nem repülőgépek révén üzentünk volna".

A Delta Airlines amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó egyik járatát december 25-én egy nigériai fiatalember, Umar Faruk Abdulmutallab akarta felrobbantani ruhájába rejtett pokolgéppel, de az nem robbant. "Amerika nem álmodhat biztonságról mindaddig, amíg a biztonság meg nem valósul Palesztinában. Ha Isten is úgy akarja, addig folytatjuk támadásainkat önök ellen, ameddig az izraelieket támogatják" - jelentette ki a terroristavezér.

A nigériai fiatalemberről már korábban tudott volt, hogy feltehetőleg az al-Kaida képezte ki Jemenben. Az al-Kaida jemeni szárnya pedig bejelentette, hogy tagjai tervelték ki a karácsonyi repülőgépes merényletet.

Nincs mód arra, hogy ellenőrizni lehessen az új hangfelvétel hitelességét, de a beszélő hangja hasonlít azokra a hangokra, amelyek az Oszama bin Ladennek tulajdonított korábbi felvételeken voltak hallhatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: