2013-05-09 09:41:30• hírek • Kocsis Zoltán

Bilincsbe verve szökött el egy gyanúsított Túrterebesen

Bilincsbe verve szökött el egy gyanúsított Túrterebesen a rendőség kezei közül szerda délután. A Szatmár Megyei Rendőrség vizsgálatot rendelt el az eset kivizsgálása érdekében.

A 23 éves gyanúsítottat a Túrterebesen az utóbbi időben elkövetett lopások gyanúsítottjaként szerette volna kihallgatni a rendőrség. Miután kiderítették hollétét, szerda délelőtt őrizetbe vették és kihallgatásra bekísérték a helyi rendőrőrsre. Mivel a férfi agresszíven viselkedett, a biztonság kedvéért megbilincselték.

Amikor a rendőrautóhoz akarták kísérni, a fiatalembernek sikerült megszöknie és bilincsbe vert kezekkel elszaladnia. Tudatában annak, hogy keresi a rendőrség és hogy csak idő kérdése, mikor találják meg, hallgatva védőügyvédje tanácsára is, a férfi néhány órával később önként feladta magát.

A Szatmár Megyei Rendőrség közleményt adott ki az eset kapcsán, melyben leszögezi, hogy vizsgálatot indít a szökés pontos körülményeinek felderítésére, valamint annak érdekében, hogy megállapíthassák, mennyire szakszerűen jártak el a túrterebesi rendőrök.

Egy későbbi közleményben Roxana Cristea rendőrségi szóvivő kiemelte, hogy az fiatalember ellen nem volt elfogató parancs kiadva, nem letartóztatták, egyszerűen csak kihallgatták a Túrterebesi Körzeti Rendőrség munkatársai.


Frissítve: A Szatmár Megyei Rendőrség elutasítja a szatmárnémeti román sajtóban megjelent vádakat, mely szerint a kihallgatott személyt megverték volna a rendőrök. "Senki nem tett hivatalos panaszt, feljelentést ez ügyben. A kihallgatott személyen pedig nem láthatóak fizikai erőszak nyomai. Ha néhány, nem teljesen józan személy nyilatkozik valamit a sajtónak, az nem feltétlenül fedi az igazságot", jelentette ki Roxana Cristea, a rendőrség szóvivője.

Cristea elmondta, az elszökött fiatalember a legelőn bújkált a rendőrség elől, amíg óügyvédje meg nem győzte, hogy jobban jár, ha feladja magát. A férfit ezt követően ki tudták végre hallgatni, jelen pillanatban szabadlábon védekezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: