2015-11-19 13:43:55• hírek • MTI

Bild: több pokolgépet is akartak robbantani Hannoverben

A kedd esti hannoveri Németország-Hollandia barátságos válogatott labadarúgó-mérkőzést azért kellett lemondani, mert terroristák több pokolgépet akartak felrobbantani a mérkőzés helyszínén - írta csütörtökön a Bild című lap egy titkos kormányzati dokumentumra hivatkozva.

A Bild szerint a szövetségi alkotmányvédelmi (BfV) hivatal kedd kora este eljuttatott Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszternek egy feljegyzést, amelynek alapján nem volt más választás, mint a hannoveri HDI Arena kiürítésének elrendelése.

A BfV egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján azt írta, hogy egy csoport terrorista merényletre készül, több pokolgépet is fel akar robbantani a stadionban a mérkőzés közben.

A robbanószerkezeteket egy mentőautóban akarják becsempészni a stadionba. A terv szerint a csoport vezetője elvegyül a szurkolók között, és lefilmezi a merényletet. Később, éjfél után a hannoveri főpályaudvaron is felrobbantanak egy pokolgépet - írták.

Thomas de Maiziere csütörtökön Berlinben egy másik ügyben tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni a Bild értesülését.

A hatóságok nem találtak robbanószert Hannoverben, és nem vettek őrizetbe senkit. A főpályaudvaron ugyan egy vonaton felfedeztek egy gyanús csomagot, amelyet ellenőrzött robbantással ártalmatlanítottak, de kiderült, hogy pokolgéputánzat volt, nem tartalmazott robbanószert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: