2009-02-17 09:10:21• hírek • Ferenczi Noémi

Bicikliút a Szamos mentén

Szatmárnémeti önkormányzata két projektötlet adatlapját  nyújtotta be a napokban. A magyarországi partnerekkel készített határon átnyúló közös projektek célja a határmenti régiók szociális és gazdasági fejlesztése, melyek finanszírozására a Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében szeretnének támogatást szerezni. A két projekt konkrét célja bicikliút illetve inkubátorház létesítése.

A.két projektötlet elbírálására május végén kerül sor, és amennyiben pozitívan értékelik, következik magának a pályázati kérelemnek az elkészítése és a leadása - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Koncz Andrea, a Polgármesteri Hivatal keretében működő Nemzetközi Finanszírozású Pályázati Iroda vezetője.

„Régóta szó van egy a bicikliút megépítéséről a Szamos töltésén, azonban csak most hirdették meg, hogy lehet ilyen jellegű finanszírozásra pályázni. Jó előre elkészítettük ez ehhez szükséges dokumentációt, melybe belefoglaltuk a Szamos mindkét partján egy-egy bicikliút létesítését Szatmárnémetitől Vásárosnaményig, azonban a most leadott projektötlet csak a Szamos bal partján létesítendő bicikliutat foglalja magába, mivel túlléptük volna a támogatás kereteit. Mindezek költségeiből csupán 2%-os önrészt kell vállalnia az önkormányzatnak"- magyarázta az irodavezető.

Románia területén összesen 18 kilométernyi, másfél méter széles bicikliút fog megépülni. A kivitelezés várhatóan 2009 tavaszán fog megkezdődni.

A második most leadott projektötlet egy inkubátorház létesítésére vonatkozik, melyet a szatmárnémeti ipari parkban szeretnének megépíteni.

„Az inkubátorház fiatal vállalkozók számára nyújt majd segítséget, vagyis biztosítja az infrastruktúrát, irodákat, műhelyeket adnak bérbe"- tette hozzá Koncz.

A bicikliút romániai szakasza 18 kilóméter hosszú lesz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: