2014-08-14 15:13:12• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Biciklitúrák péntekre és szombatra

A Szatmárnémeti Természetjárók 2 biciklitúrát is szerveznek a hétvégére

Augusztus 15-én, pénteken, a Szatmárnémeti Természetjárók - Vadady-Filep Gyula szervezésében - biciklitúrát szerveznek a kerékpáros túrák kedvelői számára. A túra érdekessége, hogy Csengerben Zsigmondi vásár kerül megrendezésre, a Csengeri napok keretén belül. A Szatmárnémeti Természetjárók kihasználják, hogy megnyitják az Óvári és Csenger közötti határt a Szamos töltésén. A szervezők reménykednek benne, hogy a határátkelési lehetőség ezúttal rájuk is vonatkozik, nem úgy, mint a legutóbb, amikor a Nagypeleske-Zajta biciklis kirándulás alkalmával visszafordították a csapatot az ideiglenesen megnyitott határátkelőtől.

Akik hosszabb túrára vágynak, folytathatják a kerekezést a Szamossályi környékén található halastavakig, ahol szalonnasütésre is van lehetőség kiépített körülmények között. Találkozás augusztus 15-én pénteken, 9:00 órakor a Gellért Sándor utca és a Szamos töltés kereszteződésében, a 16-os lakótelep végében.

A táv Csengerig oda-vissza kb. 30 kilométer, a hosszabb túra a Szamossályi halastavakig oda-vissza kb. 60 kilométer. Mivel végig a töltésen kell haladni, a gyerekeket is örömmel várják, ha van határátlépéshez szükséges igazolványuk. A résztvevők feltétlenül vigyenek magukkal személyi igazolványt vagy útlevelet.
A visszaindulás időpontja nincs meghatározva: ez majd az időjárás és a résztvevő tagok hangulata alakítja kedvük szerint.

Kirándulás szombaton Nagyhódosra

A Szatmárnémeti Természetjárók csapata szombaton Túr-parti biciklitúrát szervez, melynek úticélja a nagyhódosi dióskert (Magyarország). A tervezett útvonal: Szatmárnémeti, Csengersima, Rozsály, Garbolc, Nagyhódos és ugyanezen az útvonalon vissza, végig országúton, Petétől kicsi forgalmú mellékutakon. A táv oda-vissza kb. 60 kilométer. Találkozás szombaton 10 órakor, a Petei úton a parknál. A visszaindulás időpontja nincs meghatározva: ez majd az időjárás és a résztvevő tagok hangulata alakítja kedvük szerint.

Ajánlott a fényvisszaverő mellény és a sisak használata (nem kötelező), valamint szükséges egy pót belső a kerékpárhoz, esőköpeny és 1,5-2 liter folyadék. Kedvezőtlen időjárás esetén a túra elmarad.

A túrákról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon. Minden biciklizésre vágyó természetkedvelőt várnak mindkét kerékpáros kirándulásra! Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: