2014-08-26 15:52:29• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Biciklitúra indul a hármashatárhoz vasárnap

Biciklitúrát szerveznek a Szatmárnémeti Természetjárók a vasárnapi Szárazberek-Garbolc határnyitás alkalmával.

Augusztus 31-én, vasárnap, a Szatmárnémeti Természetjárók szalonnasütéssel egybekötött biciklitúrát szerveznek a román-magyar-ukrán hármashatárhoz a Szárazberek-Garbolc határnyitás alkalmával.

A Vadady-Filep Gyula által szervezett kirándulás a vasárnap reggeli találkozóval kezdődik: a résztvevők reggel 10 órakor találkoznak az Ócskapiacnál. Az útiterv szerint Lázári irányába indulnak, majd átkerekeznek Sándorhomokon és Szárazberken. Itt átkelnek a határon Garbolcra, majd tovább a frissen aszfaltozott töltésen a nagyhódosi kempinghez, ahonnan már csak néhány száz méter az ukrán határ.

A szervezők a sajtóból értesültek, hogy a határt 11 órakor nyitják meg Szárazberken, így addigra kényelmesen odaérnek. A visszaút ugyanazon az útvonalon halad.

Mivel a biciklitúra egy része főúton halad, ezért javasolt a sisak és a fényvisszaverő mellény használata. Szükség lehet egy pótbelsőre a kerékpárhoz, az esetleges gumidefektek miatt, két liter folyadékra, valamint esőköpenyre, ha esetleg eleredne az eső. A táv oda-vissza kb. 40 km.

A visszaindulás időpontja nincs meghatározva: ezt majd az időjárás és a résztvevő tagok hangulata alakítja. A szervezők szeretettel várnak minden bringázni vágyó természetkedvelőt!

A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: