2011-07-12 18:01:25• hírek • M. T. R.

Biciklis utakra pályázik Nagykároly

Rakovszki Ferenc
Rakovszki Ferenc

Augusztus 20-áig lehet pályáznia a nagykárolyi önkormányzatnak kerékpáros utak létrehozására. A nemrégiben megjelent támogatási lehetőségről Rakovszki Ferenc, a nyugat-szatmári város önkormányzata közbeszerzési és beruházási irodájának irodavezetője tájékoztatta hírportálunkat.

Július 20-ától lehet a pályázatokat benyújtani a szaktárcánál - tudtuk meg. Egyébként biciklis utak létesítésére 50 millió lejt különítettek el a központi költségvetésből. Ebből az összegből legtöbb másfél milliós támogatásra pályázhatnak községek, míg városoknak a felső határ 2,5 millió lej. Nagykároly helyhatósága 13,5 kilométernyi kerékpáros út létesítését szeretné. Amennyiben a két és félmillió az önkormányzat rendelkezésére állna, meg lehetne teljes egészében valósítani a beruházást - felelte a mérnökember kérdésünkre. A pályázáshoz ugyanakkor el kell különítenie körülbelül tízszázaléknyi önrészt is az önkormányzatnak. Mi több, előreláthatóan Nagykároly jóval nagyobb önrészt vállal fel, hiszen ennek nagyságától függően kapja majd meg a támogatást, ugyanis a pontrendszeres odaítélésnél a beruházás megvalósításának szükségességét, illetve a helyhatóság áldozatvállaló készségét is osztályozzák.

Jelenleg ennek érdekében teljes gőzzel dolgoznak a károlyi pályázatfigyelő irodában. A cél ugyanis, minél hamarabb leadni a pályázatot, hiszen a kerékpáros utak létrehozását már régóta tervezik. Tudniillik amint olvashattak már hírportálunkon erről, a városvezetőség egy újabb nagy aszfaltozás megvalósításának lehetőségeit kutatja - s ebben a programcsomagban biciklis utak és új járdák létesítését is tervezték.

A gyakorlati megvalósításra előreláthatóan idén már nem kerülhet sor - tudtuk meg korábban Bekő Tamás városmenedzsertől. Hiszen az önkormányzat kölcsönt szeretne felvenni ennek érdekében. Bankok persze valószínűleg nagy számban jelentkeznek majd a talán legtöbb másfél millió eurós hitel közbeszerzési versenytárgyalására, azonban a szaktárca félő, hogy ismét csak későbbi lehívással engedélyezi ennek tényleges folyósítását... Éppen ezért jön „kapóra" a városvezetőségnek (is) az új pályázási lehetőség. Arról, hogy ennek odaítélése után mikor kezdődnének meg a tényleges munkálatok, egyelőre nem kaptunk tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: