2019-09-16 12:57:05• hírek • Bede Emőke

Biciklis túrát szerveznek az európai mobilitási hét jegyében

szeptember 21

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Az európai autómentes naphoz szorosan kapcsolódik az európai mobilitási hét rendezvénysorozata, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg. Nem lesz ez másként Szatmár megyében sem, ahol a Környezetvédelmi Ügynökség egy különleges biciklitúrával szeretne csatlakozni az európai szintű megmozduláshoz.


A szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztató szerint szeptember 21-én, 14 órától a kerékpárosok a Decebal híd lábától egészen a vetési református templomig karikáznak majd. A Szamos bal partján kialakított pihenőben a szatmári biciklisek találkozhatnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei társaikkal, mi több, megismerhetik a ROHU62 Határtalan zöld folyosó című projekt eredményeit is. A települések vezetői az esemény alkalmávól jelképes trófeákat is átadnak egymásnak.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a biciklis túrára, illetve az azt követő eszmecserére is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: