2014-03-05 10:32:51• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Biciklis felfedezőtúrát szerveznek a természetjárók

A kép tavaly szeptember 29-én készült a Sárkányok kertjében, a Szatmárnémeti Természetjárók egy korábbi biciklis kirándulásán.
A kép tavaly szeptember 29-én készült a Sárkányok kertjében, a Szatmárnémeti Természetjárók egy korábbi biciklis kirándulásán.

A Szatmárnémeti Természetjárók egyik nagybányai túratársa, Papp László ötlete alapján Vadady-Filep Gyula biciklis felfedezőtúrát szervez a kalandvágyó kirándulóknak március 9-én, vasárnap.

A bizonytalan úticélú kalandokra vágyó kerékpáros természetjárókat szeretettel várják vasárnap reggel 7:20-kor a Szatmárnémeti nagyállomáson, természetesen biciklikkel együtt. A járműveket lehet vonaton szállítani, ennek költsége a felnőtt vonatjegy árának a fele.

A terv szerint Nagysikárló (Cicarlau) állomásig lesz a vonatozás, onnan a Miszbánya (Nistru) falu felé vezet majd a kirándulók útja fel a hegynek, ahol egy kellemes, piknikezésre alkalmas helyszínt keresnek meg.

Az úti cél bizonytalan, az út valószínűleg nehéz, meredek aszfaltút, ami sokak szerint biciklivel járható. Az út hossza egyelőre ismeretlen, de a szervezők visznek kerékpárra szerelhető kilométerórát, így ha újra célba veszik ezt a helyet, a következő alkalommal, pontos információkkal tudnak majd szolgálni.

Azokat a kerékpáros Szatmárnémeti Természetjárókat várják, akik nem riadnak vissza a kalandoktól, és a bizonytalan kimenetelű túrától. Mottó: A természetben természetszerető emberekkel együtt lenni mindenképpen jó!

Visszatérés Szatmárnémetibe a Nagysikárló (Cicarlau) állomáson való felszállással, és továbbindulással a Nagybányáról délután 15:45-kor vagy az esti 19:28-kor induló vonattal történik.

Hétvégére napos időt jósolnak a meteorológusok. Mivel még mindig nedves, esős idő után vagyunk, és a túra egy része erdőn keresztül vezet, ahol valószínűleg sár is lesz, épp ezért javasolt a túrabakancs és a túrabot használata.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között. A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: