2010-09-22 15:52:44• hírek • Szatmar.ro

Biciklin a határig

Az Autómentes Európai Nap alkalmából ült biciklire több Szatmár-, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos, annak érdekében, hogy a két ország határán találkozzanak.

A kora reggeli órákban ültek kétkerekűre a természet barátai, hogy együtt kibiciklizzenek Óváriba, ahol a szomszédos ország képviselőivel közös programon vegyenek részt. Az Európai Mobilitás Hete elnevezésű programsorozat keretében megrendezett találkozón 100 hazai - köztük több középiskolás -és 50 magyarországi vett részt. Jelen voltak Szatmárnémeti, Vetés és Csenger polgármesterei is, illetve a környezetvédelmi és vízgazdálkodási hatóságok munkatársai.

A délben kezdődő programon a környezet védelmének fontosságára hívták fel a figyelmet, de szó esett a jövőre épülő két országot összekötő bicikliútról is, amelyet a Szamos töltésén fognak kialakítani Szatmárnémetitől Fehérgyarmatig.

Békessy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ideiglenes vezetője a két országot összekötő projektről beszélt, Ilyés Gyula polgármester és Apáti György, Csenger polgármestere pedig biciklis emlékplakettet adtak át egymásnak.

A kora délutáni programok után közös ebédre került sor. Töltött káposzta, illetve a magyarországiak részéről almalé és pogácsa került terítékre.


Hozzávetőleg száz szatmári vett részt az eseményen
Hozzávetőleg száz szatmári vett részt az eseményen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: