2016-03-17 18:50:00• hírek • Szatmár.ro

Bicajosok, most mutassátok meg, hogy hányan vagytok!

A Föld Órája rendezvény alkalmából szombaton kerékpáros felvonulást szervez a Pro Racers Sportegyesület és az Erdélyi Kárpát Egyesület. Egy évvel ezelőtt 250-en tekertek a kerékpáros közlekedés lehetőségére - na meg a szatmári kerékpárutak hiányára - felhívva a figyelmet. Idén hányan lesznek?

Idén szombaton, március 19-én tartják a Föld Óráját. Ez az a nap, amikor egy-egy órára sötétbe borulnak a nagyvárosok, a turisztikai látványosságok. A sötétség 60 perce azonban nemcsak egy óráról szól. A Föld Órája lényege, hogy mindannyian tegyünk a klímaváltozás hatásainak csökkentéséért.

A tavalyi évben az Erdélyi Kárpát Egyesület és a Pro Racers Sportegyesület közösen Critical Mass néven kerékpáros felvonulást szervezett ez alkalomból, hogy ilyen módon népszerűsítsék a bicajozást, mint energiatakarékos közlekedési formát, alternatívát a környezetszennyező autózásra. Idén ismét összehívják a kerékpárosokat, hogy újabb, ha lehet még több résztvevős felvonuláson hívják fel a figyelmet az egyre növekvő szatmári bicajos közösségre és a megyeszékhelyen, illetve a megyében a kerékpárutak hiányára.

Szombaton reggel 9.45-kor lesz a gyülekező a régi városközpont körforgalmában, a Székesegyház előtt, majd 10 órakor indulnak útnak a résztvevők. A régi városközpontból a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcán keresztül az Ócskapiac felé veszik az irányt, a Magyar (Rodnei) utcán haladnak, majd a Teleki (Avram Iancu) utcán és a Sugárúton keresztül térnek vissza a főtérre. Ott egy-két kör megtétele után az Eötvös (Al. Ioan Cuza Voda) utcán haladnak tovább, a Transilvania sugárúton és a Petőfi Sándor utcán keresztül újra a főtérre érkeznek. Ott ér véget a felvonulás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: