2013-03-01 16:20:10• hírek • refszatmar.eu

Bibliavasárnap - Kenyér és tükör

Nagyböjt harmadik vasárnapja, egyúttal a Biblia ünnepe is. Ez azt jelenti, hogy szerte a világon, ezen a napon különösen hálát adnak az Isten népéhez tartozók azért, hogy Isten a kezükbe adta a Szentírást, hogy aki olvassa Isten Igéjét.

Pótolhatatlan könyvünk  a Biblia. Annyi évszázadon át szinte minden megváltozott az egyházban, egyedül a Biblia maradt az, ami volt. Nem tiltott könyv, mint ahogyan az volt bizonyos korokban és nem kerül érte börtönbe közülünk senki  aki olvassa, pedig a keresztyén misszionáriusok elmondása szerint sok vallási türelmetlenségéről ismert országban  még ma is büntetik az olvasását is.

Meg­erő­sí­tő jel­le­ge is van e nap­nak, meg misszi­ói is. Meg­erő­sí­tő, hi­szen a ke­resz­tyén em­bert em­lé­kez­te­ti, mit is je­lent Bib­li­á­val a kéz­ben, a Szent­írás igé­i­vel a szív­ben él­ni. Misszi­ói is, hi­szen min­den ér­dek­lő­dő szá­má­ra rá­mu­tat ar­ra a pá­rat­lan kincs­re, amely több, mint nagy­sze­rű ol­vas­mány. Több év­ti­ze­den át ér­le­lő­dött és vált szo­kás­sá, hogy ezen a va­sár­na­pon gyűj­te­nek egy­ház­köz­sé­ge­ink a Bib­lia ter­jesz­té­sé­re, az iratmisszióra.

A Szentírás Isten szava, mindennapi kenyér, nemcsak ünnepi torta.  A Biblia adja a bölcsességet, azt a világosságot, azt a tisztán látást és mindazt, amivel rámutathat a mi életünkre, s hozzá megadja azt az erőt is Isten az Ő igéjén keresztül, amivel lehetséges, hogy változni tudjunk, és változtatni tudjunk. Úgy táplál, hogy egyben vigasztal és int is egyszerre. Úgy tart elénk tükröt Isten az Ő igéje által, hogy nem csak megmutatja, hogy milyenek vagyunk, vagy milyen vagy személyesen, hanem az Ő bátorító szavai által segít abban, hogy tudjunk aztán engedelmeskedni is

Ma is kenyérként és tükörként teszi elénk Isten. Vajon veszünk-e a kenyérből, és belenézünk-e abba a tükörbe, amelyben megláthatjuk Isten igéjét, Isten igéjében pedig megláthatjuk magunkat és a saját életünket? Adjunk hálát a Könyvek Könyvéért, a Bibliáért! Vedd és olvasd!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: