2009-08-20 17:03:10• hírek • Szatmár.ro

Bibione, Olaszország gyöngye

A Simbotour utazási iroda jóvoltából megismerhettük, és olvasóinkkal is megismertethetjük Olaszország egyik kedvelt tengerparti üdülőhelyét, Bibionét, amely turisták tízezreit vonzza, és valóban feledhetetlen kikapcsolódást kínál az Európa számos országából érkezők számára.

Bibione egyéni utazással, személygépkocsival is megközelíthető, ugyanis ezer kilométerre fekszik Szatmárnémetitől. A mintegy 12 órás utat nagyrészt autópályán kell megtennünk (az autópálya díjak 1 hetes időtartamra Magyarországon 1350 forintba, Szlovéniában 14 euróba kerülnek, amennyiben ezt az útvonalat választjuk), ami gyorsabb és kellemesebb haladást tesz lehetővé, a gépkocsival való érkezés pedig nagyobb mobilitást biztosít, kedvünk szerint bejárhatjuk a környező városokat.

Az utazási iroda a megfelelő szálláshely kiválasztásában is segítségünkre volt. A szálláshelyünk egy kellemes, jól felszerelt apartman volt, amelyhez konyha és zárt, fedett parkoló is tartozott. A szálláshelynél azonban sokkal fontosabb a gyönyörű, tiszta, rendezett tengerpart látványa. A fantasztikusan puha, világosbarna homok valamint a zöld tenger csodálatos élményt és kikapcsolódást garantált.

Bibione elsősorban családoknak javasolt, homokos strandja, és sekély vize miatt. Vidámpark és játszóterek teszik teljessé a gyermekek nyaralását. A szórakozni vágyó felnőttek a sportolási lehetőségek széles skálájából válogathatnak, esténként pedig megismerhetik a déli temperamentumot a hajnalig nyitva tartó éttermekben, diszkókban, bárokban.

Bibione a nap bármely szakában gyönyörű: nappal a tengerparti sétálóutcán hangulatos, illatos leánder bokrok, műsorokkal szolgáló hotel teraszok várnak. Többnyire olasz slágerek és kubai dallamok szóltak a hotelek teraszairól. A tengerpart esti sétákra is kiválóan alkalmas: romantikus hangulatú, kivilágított sétálóutakon járhatjuk be a környéket.

A fő sétáló utca Bibionéban zsúfolásig van emberekkel, rengeteg étteremmel, koktél bárokkal árusokkal, ruhás, cipős üzletekkel (ezt különösen női olvasóink figyelmébe ajánljuk, mivel az árak kedvezőek). A sétálóutcát ketté osztó tér színpadi előadásoktól hangos, többnyire olasz zenekarok és komikusok szórakoztatják a turistákat. A sétálóutca pezsgése legjobban az utcabálok alkalmával érvényesült.

Az esti órákban az utcákon hömpölygő tömegben érezni leginkább, hogy egy európai szintű üdülőhelyen járunk, hiszen mindenhol különböző nemzetiségűek beszédeit hallani. A turisták többnyire németek , lengyelek csehek, magyarok, de távolabbi országokból is szép számban érkeznek üdülni vágyók.

Aki nyugalomra vágyik, annak sem lehet oka panaszra. A parton napernyőket lehet bérelni, vagy lebeghetünk a hullámokon matracon, vízibiciklizhetünk, kihagyhatatlan a napozás, továbbá kagylóvadászattal is eltölthetjük az időt. A gyerekeknek egyedülálló élményt nyújt az apály utáni vizes homokvár építés.


Felhőtlen pihenést és szórakozást biztosít a tengerparti strand
Felhőtlen pihenést és szórakozást biztosít a tengerparti strand


A reggeli és délutáni órákban animátorok lányok és fiúk közös tornákra hívnak: a parti fitnesznek sokan hódolnak. Folyamatos animátor programokat szerveznek gyerekeknek is, táncokat, strandröplabdát tanítanak nekik, de néha a tenger mellett napozókat is mozgásra bírják az animátorok.

A nyaralás megtervezésekor sokan figyelembe veszik a célország gasztronómiáját. Bár Olaszországról a legtöbbeknek a tipikus olasz ételek jut eszébe, az éttermek változatos ételkínálata rácáfol erre. Az ételek nem drágák, az étterem és teraszok bejáratánál mindenhol ki vannak függesztve az árak, így nem érhet meglepetés. Érdemes kipróbálni a hal-különlegességeket, a tenger gyümölcseiből készült ételeket, és kísérőnek finom helyi borok is kaphatóak, elfogadható áron. Amennyiben az étteremben borravalót szeretnénk hagyni a pincérnek, előbb figyeljük meg a számlánkat, mert előfordulhat, hogy a borravaló összegét már feltüntették „coperta" néven, ezért ne hívjuk fel a pincér figyelmét arra, hogy ilyen ételt, desszertet mi nem fogyasztottunk.


Bibione városának a tereit szökőkutak teszik hangulatosabbá
Bibione városának a tereit szökőkutak teszik hangulatosabbá


Akik úgy döntenek, ha már Olaszországban járnak, ne hagyják ki az eredeti pizzát: ellátogathatnak egy pizzériába, ahol az ételt hagyományos kemencében készítik valamint kipróbálhatják a kimondottan erre a vidékre jellemző föltekert pizzát ( 2 euró) ami első látásra gyrosnak tűnik, érdemes megkóstolni. A pizza általában vékony és ezer éves receptek alapján készítik.

Bibione tele van élettel, egyszerre szolgálhat a pihenés és az aktív szórakozás helyszínéül. Mielőtt célba vennénk, érdemes a Simbotour utazási irodához fordulnunk, sok hasznos tanácsot és kiváló ajánlatokat kaphatunk.

Akik Bibione-t választják nyaralásuk célpontjául, nem mulaszthatják el a mindössze hatvan kilométerre fekvő Velence meglátogatását. Velencét sokan Európa egyik legszebb városának tartják, ami tele van látnivalókkal, tele van szépséggel, ezért erre a következő cikkünkben térünk ki.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését Bibionéval kapcsolatosan és további információk érdekelnék jelezzék azt a szatmar@szatmar.ro e-mail címen és mi a Simbotour utazási iroda segítségével 48 órán belül megválaszoljuk azt.


Nézze meg a képgalériát:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: