2010-08-05 16:25:44• hírek • Szatmar.ro

Bezsera ötödik lett Törökországban

A batizi karatéka egyéniben, Lapustea csapatban lett az ötödik.

A napokban véget ért Törökországban a shotokan-karate világbajnokság, a WKF világszervezet szabályai szerint szerint zajló viadalon a Szatmárnémeti Samuraiul két versenyzője, Cristian Lapustea és Bezsera Máriusz is részt vett.

A kadett, junior, felnőtt és veterán korosztályban kiírt seregszemlén mellesleg 33 ország mintegy 900 karatékája vett részt. Románia igen népes küldöttséget delegált, hisz Adrian Popescu Sacele (8 dan) és Adrian Ghinea (5 dan) mesterek vezetése alatt 70-en képviselték a kék-sárga-piros színeket.

Cristian Lapustea a felnőttek között felemás versenyt produkált, mivel egyéniben már az első fordulóban kiesett, a csapatversenyen viszont több győzelmével Azerbajdzsán, Oroszország, Törökország és Olaszország mögött ötödik helyhez segítette hozzá a román válogatottat.

A juniorok között induló Bezsera Máriusz viszont remekelt egyéniben, hisz végül az ötödik helyen végzett. Ez az eredmény annál is inkább figyelemre méltó, mivel a batizi versenyző mindössze másfél éve karatézik.

„A két sportolótól a vb előtt minimum egy ilyen helyezést vártunk el, persze nagyon örültem volna egy éremnek, de ebben az erős mezőnyben ez is nagy teljesítmény" - összegzett röviden Magos Róbert, a Samuraiul klub elnöke.

Az egyesülettel kapcsolatos hír továbbá, hogy versenyzői augusztus végén edzőtáborba vonulnak majd Izvorára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: