2016-11-11 12:40:13• hírek • Szatmár.ro

Bezárulnak a kapuk

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében november 13-án bezárják az Irgalmasság Kapukat.

Schönberger Jenő püspök a tavalyi év december 13-án nyitotta meg a szatmárnémeti Székesegyház Irgalmasság Kapuját. A kapuk nyitását Ferenc pápa ajánlotta szerte a világon. Misericordiae vultus kezdetű bullájával meghirdette az irgalmasság rendkívüli jubileumát, Szeplőtelen fogantatás ünnepén pedig megnyitotta a Szentévet. A Szent Kapu megnyitására vonatkozólag úgy fogalmazott, reméli: "Ha valaki átlép rajta, megtapasztalja a vigasztaló, megbocsátó és reményt adó Isten szeretetét. (...) Elrendelem, hogy minden egyházmegyében, a székesegyházban, minden hívő anyatemplomában, vagy a társszékesegyházban, vagy egy különlegesen jelentős templomban az egész Szentév időtartamára nyissanak egy ilyen Irgalmasság Kapuját. Így tehát minden részegyház úgy élheti át a Szentévet, mint a kegyelem és a lelki megújulás rendkívüli időszakát. Ezért a jubileumot Rómában - miként a részegyházakban - az egész Egyház közösségének látható jeleként fogjuk megünnepelni."

A kijelölt templomok Irgalmasság Kapuin belépve teljes búcsú nyerhető a szokott feltételek mellett (szentgyónás, szentáldozás, valamint a Szentatya szándékára végzett Miatyánk, Üdvözlégy és Hiszekegy elimádkozásával). A teljes búcsú az összes, ideig tartó büntetések elengedését jelenti. Az irgalmasság rendkívüli szentévének végéhez közeledve, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében november 13-án, a vasárnapi szentmisék keretében bezárják az Irgalmasság Kapukat - a szatmárnémeti Székesegyházban, a nagykárolyi Kalazanci Szent József templomban, a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly templomban és a nagybányai Szentháromság templomban.

Schönberger Jenő püspök a Székesegyház Irgalmasság kapuját vasárnap, a 11 órától kezdődő szentmise végén zárja be. Addig még adott a lehetőség, hogy éljenek a Szentév adta kegyelem lehetőségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: