2020-06-13 07:36:40• hírek • MTI

Bezárták Peking egyik piacát egy újabb járványgóc keletkezése miatt

Képünk illusztráció. Forrás: needpix.com
Képünk illusztráció. Forrás: needpix.com

Bezárták Peking egyik nagybani piacát, és megkezdték több mint 10 ezer kereskedő és alkalmazott koronavírus-tesztelését, miután a kínai főváros illetékesei a helyben továbbadott koronavírusos esetek számának megugrását jelentették.

Három új fertőzést sikerült visszavezetni az elővárosi Fengtai kerületben található Hszinfadi nagybani piacra – jelentette a Beijing News hírportál. Kilencven százalékban ez a piac biztosítja Peking gyümölcs- és zöldségellátását. A kerület közegészségügyi bizottsága bejelentette, hogy a piacot átmenetileg bezárják, és „átfogó fertőtlenítésnek” vetik alá. A fertőzést egyelőre egy olyan vágódeszkára vezették vissza, amelyen importált lazacot szeletelnek – mondta el a piac igazgatója a Beijing Daily című lapnak.
 

Ideiglenesen a kínai főváros további 11 nagybani, hal- és mezőgazdasági piacát is bezárták. Újranyitásukat az elvégzett vírustesztek eredményétől tették függővé.


Az új koronavírus okozta világjárvány kiindulópontjaként szolgáló Kína egészségügyi hatóságai mindössze hat új Covid-19 fertőzést jelentettek szombaton, mindegyiket Pekingből.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: