2018-07-30 12:59:01• hírek • Kocsis Zoltán

Bevonta a román rendőrség a PSD-ét gyalázó svéd rendszámot

Az ezüstszínű Audi a jelek szerint nem csak a sajtó és a közvélemény, hanem a hatóságok figyelmét is felkeltette.


Feltűnésekor sokan azt találgatták, hogy egy jól sikerült trollról van-e szó, vagy az ezüst színű, Svédországban bejegyzett Audinak tényleg az a rendszáma, hogy „MUIE PSD” (olvasóink engedélyével inkább nem fordítanánk le.)


A kormánypártot gyalázó jármű - az interneten felmerülő fényképek, videók alapján – aztán egyre több helyen is előbukkant. Növelve a gyanút, hogy nem valamiféle tréfáról van szó. Az is kiderült, hogy tulajdonosa egy bizonyos Razvan Stefanescu.


Nos, a nevezett úriember azóta vezetői engedély és rendszámtábla nélkül maradt. A román rendőrség ugyanis úgy döntött, ilyen táblával nem lehet közlekedni! Még akkor sem, ha azt a svéd rendőrség adta ki!


Stefanescu értetlenkedése azonban alaptalan: a rendőrség jogosan vonta be a táblákat. Svédország bukaresti nagykövetsége ismertette a Svéd Utazási Ügynökség szabályzatát. Amely egyrészt kimondja, hogy az általuk kiadott, megszemélyesített rendszám az Európai Unió minden egyes tagállamában érvényes. Felhívja azonban a tulajdonosok figyelmét, hogy külföldi utazás esetén legyen náluk az eredeti rendszámtábla is arra az esetre, ha az adott ország, ahol éppen tartózkodik, illetékes hatóságai valamilyen oknál kifolyólag úgy ítélik meg: abban az országban nem lehet használni az illető rendszámtáblát, írja a stirileprotv.ro hírportál.


Stefanescu elmondta a sajtónak, mióta hazajött Romániába vakációzni, folyamatosan élvezhette a rendőrség kitüntetett figyelmét: már négyszer állították meg. Aztán felismerték: bevonhatják a táblákat….

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: