2014-05-06 17:26:43• hírek • MTI

Bevezetés a lelki kísérésbe

Egy teljes hétvége a lelki beszélgetésről, a lelki kísérésről Nagyszokondon.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye világiak irodája a lelki beszélgetésbe, lelki kísérésbe tart bevezető hétvégét május 23. és 25-e között Nagyszokondon, a Szent Ignác Lelkigyakorlatos Házban. Az Angelika Kretzer klinikai lelkigondozó és Sr. Irene Luster-Haggeney németországi nővér kísérésében megvalósuló program során a módszerekkel ismerkednek meg, de gyakorlatban is kipróbálják majd mindazt, amit megismernek.

Lelki beszélgetés létrejöhet spontán, két barát közt, de tervezetten is lelkigyakorlatban, különböző döntéshelyzetek megsegítéséért, vagy egyszerűen csak valakinek a meglátogatásakor, meghallgatásakor. Ahogy a szervezők kihangsúlyozzák, a jó beszélgetés vezetése művészet. Éppen ezért, a hétvége során lépésről-lépésre haladva vizsgálják meg, mi a lelki beszélgetés, -kísérés alapja, története; hogyan kell vezetni egy beszélgetést; melyek önazonosságunk alapjai; mit közölnek az érzések; hogyan fejleszthetjük magunkban a meghallgatás, jelenlét készségét; milyen modellt találunk a Bibliában a lelki kíséréshez?

Várják mindazokat, akik szeretnék ilyen jellegű tapasztalataikat elmélyíteni, és azokat is, akik most ismerkednének ezzel meg. Jelentkezni a Világiak Irodája 0261-715011-es telefonszámán lehet Kujbus Márta szervezőnél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: