2018-12-28 16:40:13• hírek • Szatmár.ro

Bevetésre készen a katasztrófavédelmisek: életmentő intelmek az otthoni tűzijátékkal kapcsolatban

Foto: IGSU Facebook oldala
Foto: IGSU Facebook oldala

A Szatmár Megyei "Szamos" Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai bevetésre készen várják a telefonhívásokat.

A karácsonyi és a szilveszteri időszakban megszaporodnak a tűzesetek. Az átlagostól nagyobb számú veszélyes helyzetek megelőzésére, felderítésére és elhárítására megyei szintű akciótervet hoztak létre a felügyelőség szakemberei. A tűz okozta szerencsétlenségek a népesebb, forgalmasabb helyiségek esetében tömegbalesetekhez is vezethetnek. Az elkerülés érdekében a tűzoltóság kiemelt figyelmet fordít a turisztikai célpontokra és a szálláshelyekre, a vendéglátóhelyekre, szuper- és hipermarketekre, bevásárlóközpontokra és a szórakozóhelyekre is.

 

A szilveszteri mulatságok alkalmával biztosan előkerülnek majd a tűzijátékok, a petárdák és más pirotechnikai eszközök is. A katasztrófavédelem munkatársai megkérik a lakosságot, hogy a saját- és környezetük testi épsége érdekében csak a legális úton, boltokban és bevásárlóközpontokban nyugta ellenében beszerezhető játékokkal köszöntsék az új évet. Az engedély nélkül, feketén megvásárolható tűzijátékok akár életveszélyesek is lehetnek!

 

Azért, hogy ne a sűrgősségi osztályon kezdődjön a 2019-es év, a következő jó tanácsokat érdemes betartani:

 

  • A pirotechnikai eszközök leírásában szereplő gyártói utasításokat kellő figyelemmel olvassuk el, szigorúan tartsuk be!
  • Amennyiben már valaki felnyitotta az eszköz csomagolását, vagy az sérült állapotban került hozzánk, ne használjuk fel!
  • Gyermekek elől szigorúan távol tartandóak!
  • Nyílt lángtól, fűtőtestektől, tűzhelytől távol tároljuk őket felhasználásukig!
  • Ne gyújtsuk meg újra azokat a darabokat, melyek defektesek és az aktív robbanóanyag eredeti állapotában, elhasználatlanul még az eszközben található. Balesetveszélyes!

 

A Katasztrófavédelmi Felügyelőség 24 órás készenlétben várja a lakossági bejelentéseket. A sérüléssel járó balesetekhez a sűrgősségi életmentő szolgálat munkatársai érkeznek a helyszínre.

 

Reméljük, nem sokszor halljuk majd a szirénázást. A katasztrófavédelmisek bármilyen kedvesek, velük biztosan nem szeretnénk találkozni. Balesetmentes szilveszteri mulatságot, békés új esztendőt kívánunk a megye lakosságának!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: