2015-06-29 21:31:35• hírek • MTI

Bevándorlók randalíroztak Debrecenben

debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást - számolt be az eseményekről az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

Este fél 7-kor megérkezett a táborba Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra.

A helyzet este már nyugodt volt, a rendőrök nagy erőkkel voltak a helyszínen. A tábor kapujánál mintegy két tucat migráns tartózkodott.

Délután a migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Azt többen is megerősítették az MTI tudósítójának, hogy az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt.

Papp László, miután kijött a táborból, az MTI tudósítójának elmondta: a rendőrség ura a helyzetnek, a tábort lezárta, és a következő napokban Debrecen egész területén megerősített járőrszolgálat lesz. A polgármester szerint csupán idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki konfliktus a túlterhelt befogadóállomáson.

Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak - mondta a polgármester. Ugyanakkor hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy Magyarország rendkívül jelentős migrációs nyomás alatt van, ezért támogatják a kormány azon törekvését, hogy a déli határszakaszon fizikai akadállyal nehezítsék meg a migránsok beáramlását.

Rácz Róbert az MTI-nek elmondta: pattanásig feszült a helyzet a mintegy 800 ember befogadására alkalmas állomáson, ahol hétfőn reggel már 1900-an voltak.

Az világosan látszik, ha a határon nem sikerül a migránsokat megállítani, akkor a határon belül ezt a problémát már nem lehet kezelni - fogalmazott. A hajdú-bihari kormánymegbízott is hosszú távon a debreceni tábor bezárásában látja a megoldást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: