2009-09-11 13:13:50• hírek • Ferenczi Noémi

Beváltak a parkolójegy automaták

Az év elejétől működnek parkolójegy automaták Szatmárnémeti központjában. Adrian Neacsu, a parkolási felügyelet vezetője szerint, jól beváltak a készülékek.

Az év elején helyezték működésbe a megyeszékhely központi utcáin felszerelt parkolójegy automatákat. Neacsu elmondása szerint, a sofőrök mostanra megszokták és megtanulták használni az automatákat, amelyeknek a legnagyobb előnye, hogy nem kell újságosbódé vagy postahivatal után kutatni, hogy könnyedén vásárolhassunk parkolójegyet. Annak ellenére, hogy jó befektetésnek bizonyultak ezek a készülékek, az anyagi keretek nem teszik lehetővé, hogy a mostani tizenkettő mellé újabbakat vásároljanak - mondja Neacsu.

Idő közben új software-t kellett vásárolni az automatákra, ugyanis az előző takarékos üzemmódba kapcsolta az automatákat, közben pedig elnyelte a sofőrök pénzét, emiatt sokan azt hitték, hogy a készülék meghibásodott és panaszt tettek. Mostanra ez a probléma megoldódott, viszont továbbra is fejtörést okoz a parkolási felügyelet munkatársainak, hogy az automatákba gyömöszölt papírdarabokat, szemetet kiszedjék - magyarázta Neacsu.

A bevételeket tekintve, Neacsu nem tudott pontos összeget mondani, azonban kijelentette többen vásárolnak parkolójegyet, mint az automaták üzembe helyezése előtt. Azokat a sofőröket, akik nem váltanak parkolócédulát kerékbilincseléssel büntetik ezáltal 150 lej bírság kifizetésére kötelezik.

Mint ismeretes a készülékek napenergia felhasználásával működnek, papírpénzzel és fémpénzzel is lehet jegyeket váltani. Egy fél órás parkolójegy egy lej, az egy órás kettő, míg az egy napra érvényes parkolójegy öt lejbe kerül. A parkolóhely kiválasztásakor arra is oda kell figyelni, hogy a város A vagy B zónájában tartózkodunk-e, mivel az egyes zónákra nem egyformán érvényesek a parkolójegyek - emlékeztet Neacsu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: