2010-08-18 13:19:17• hírek • Szatmar.ro

Bevált az új körforgalom

Véglegesítik a Closca sugárúti körforgalmat, tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől.

A júniusban ideiglenesen elhelyezett homok tartalmú műanyag elemekből kialakított forgalomszervezési megoldás meghozta a kellő hatást, ugyanis a felmérések szerint ez jócskán lelassította az autókat, ugyanakkor a sofőröknek is könnyedebb közlekedést biztosított.

Az elmúlt két hónap elég volt ahhoz, hogy kiderüljön ez a megoldás indokolt a Closca sugárút és a C. A. Rosetti utcák találkozásánál - mondta az alpolgármester.

Rengeteg panasz érkezett a lakosság részéről az útszakaszon való nehézkes közlekedés miatt, ezért döntöttünk úgy, hogy ideiglenesen kihelyezett körforgalommal teszteljük a végleges körforgalom szükségességét és majdani hatékonyságát - tette hozzá Kereskényi.

A végleges körforgalom létrehozását már megkezdték. A műanyag elemek helyét átvették a beton kockák. Az így kialakított körgyűrűbe pedig a tervek szerint díszítő növényeket is elhelyeznek a későbbiekben.

Ezt a közlekedési létesítményt egyébként az 1980-as években kezdték el alkalmazni több nyugat-európai országban is, míg Kelet-Európában, valamint az Amerikai Egyesült Államokban 1990-ben kezdett egyre több megjelenni. Előnye, hogy lelassítja a forgalmat a balesetveszélyes helyeken. Újabban a bevásárlóközpontok előtt, illetve települések bejáratánál is előszeretettel alkalmazzák.


Megfelelt az elvárásoknak az ideiglenes körforgalom
Megfelelt az elvárásoknak az ideiglenes körforgalom


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: