2007-11-09 18:41:41• hírek • Szatmar.ro

Újabb plakátrongálás

megrongltkKözleményben fejezte ki álláspontját a plakátrongálások miatt az RMDSZ kampánystábja.

Több alkalommal is megtörtént az idei Európai Parlamenti választások kampánya során, hogy az RMDSZ plakátjait megrongálták. Legutóbb Csíkszeredában történt hasonló eset, ezért a szövetség kampánystábja közleményben fejezte ki álláspontját az esettel kapcsolatban. Ennek szövegét az alábbiakban közöljük.

 

"Egyre gyakoribb jelenség, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség választási plakátjait, pannóit megrongálják vagy eltávolítják.

Beszterce-Naszód, Marosvásárhely és Predeal után, az elmúlt napokban több Hargita megyei településen is hasonló, a demokratikus választási megmérettetés szabályait durván sértő megnyilvánulásnak lehettünk tanúi. Balánbányán, Szentegyházán és Csíkszeredában több hivatalos, illetve az RMDSZ által bérelt plakátoló helyen összevágták a Szövetség mobilis pannóit, bannereit, összetépték vagy eltűntették plakátjait.

Ezek a rendkívül sajnálatos cselekedetek az egyenlő esélyű választási, politikai verseny súlyos megsértései, amelyekkel az elkövetők azt próbálják megakadályozni, hogy az RMDSZ – a törvényes előírásoknak megfelelően – eljuttassa kampányüzenetét választóihoz. - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.
megronglt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: