2008-06-14 15:30:34• hírek • Szatmar.ro

Durva kampánycsendsértés Szatmárnémetiben

2b3ga Az egyik jelölt tovább folytatta a kampány során gyakorolt akcióit.
A 67/2004-es törvény értelmében a helyhatósági választások második fordulójában is a kampánycsend a szavazóházak megnyitását megelőző 24 órán belül el kell kezdődjön. Ellenkező esetben felelősségre vonással számolhatnak a kampánycsendet megsértő jelöltek. Szatmárnémetiben az egyik jelölt részéről ennek ellenére durva kihágások történnek, figyelmen kívül hagyva az ide vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit.

 

 

A megyeszékely polgármesteri tisztségének megszerzését céljául kitűzött egyik jelölt tovább folytatta a kampány során gyakorolt akcióit.

 

b3ga

 

Így például Szatmárnémeti több pontján is (ismert helyszínek: Golescu híd-Károlyi út kereszteződése, Closca sugárút, Independetei utca-Lucian Blaga utcák kereszteződése)a jelölt nevével ellátott sátrakban mérik ingyenesen az arra járók vérnyomsását, közben pedig természetesen figyelmeztetik a járókelőket a vasárnapi szavazás fontosságára. A kampánycsendet sértő jelölt egyik leglátványosabb kampányakciója ez a sátorállítás volt az utóbbi hónapokban. Az üggyel kapcsolatban Túrós Lóránd állampolgári kötelességeinek eleget téve feljelentést tett a megyeszékhelyi rendőrségen.

Emellett több szatmárnémeti lakost hívtak fel telefonján (mobil és vezetékes egyaránt) és az előbbi említett jelölt hangja arra buzdította a szatmáriakat, hogy román pünkösd napján (azaz a helyhatósági választások második fordulójának napján) menjenek el szavazni, és válasszanak új polgármestert.

A személyiségi jogokat (magántelefonszám illetéktelen használata) és kampánycsendet egyaránt sértő kezdeményezés kapcsán újabb feljelentést tettek le a Szatmárnémeti rendőrségen. A feljelentést Magyar Lóránd szignálta és tette le a Szatmárnémeti rendőrség Tarnavei utcai székhelyén.

Egy másik, ugyancsak a fentebbi akciókhoz köthető jelölt nevéhez fűződő, törvénytelen akcióról számolt be több Szatmárnémeti lakos is ma. Ellenjelöltjének karikatúráját és egy róla szóló lejárató cikket tartalmazó lapot szórtak ismeretelen személyek szerte a megyeszékhelyen bőven reggel 7 óra, azaz a kampánycsend beállta utáni órákban.

A rendőrség a feljelentések regisztrálása után ígéretet tett az ügy kivizsgálására.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: