2010-06-18 10:07:22• hírek • Balog Anita

Bevallotta tettét a Turului utcai gyilkos

Csütörtökről péntekre virradóra fogták el Kiss Árpádot, akit azzal gyanúsítottak, hogy meggyilkolta 68 éves édesanyját, majd a holttestet egy szőnyegbe csavarta és felgyújtotta. A férfi az Ügyészség tájékoztatása szerint bevallotta tettét.

Az éjszaka folyamán egy Bihar megyei településen fogták el a szökésben levő 42 éves Kiss Árpádot, akit a rendőrség édesanyjának, Kiss Klárának a meggyilkolásával gyanúsított. A férfi ugyanis eltűnt otthonról, még mielőtt a szomszédok megtalálták volna édesanyjának megégett holttestét.

A férfit nem hivatalos információk szerint a település egyik papja ismerte fel, miután a tévéből értesült a gyilkosságról és a híradásban bemutatták a feltételezett elkövető képét. Más források szerint ismerősei jelentették fel a férfit, akik szintén értesültek a gyilkosságról.

Pop Gabriela, az Ügyészség szóvivője a Szatmár.ro-nak elmondta: hajnali öt óra körül érkezett Szatmárnémetibe az elkövető, aki az első kihallgatáson be is vallotta tettét. Mint kiderült, nem a vita hevében követte el a gyilkosságot, hanem előre eltervezett tettről van szó.

Kiss Klára azt tervezte, hogy felújíttatja és eladja vagy bérbe adja lakását, ő pedig az Amerikai kontinensen élő gyermekeihez költözik. Árpád ezzel elvesztette volna a lakást a feje fölül, és nem lett volna mihez kezdjen, hiszen se pénze, sem pedig munkahelye nem volt ahhoz, hogy saját lakást béreljen. Az ügyészség szerint több napon keresztül készült a bűntett elkövetésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: