2008-05-27 15:15:41• hírek • Czinzel László

Betörtek az RMDSZ Szatmár megyei székházába

Az elkövetők egy fontos információkat tartalmazó merevlemezt vittek el

Május 26-án 11-14 óra között betörtek az Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei székházába.

A Szatmárnémetiben a Mihai Viteazul 10 szám alatti ingatlan pincehelyiségében kialakított ifjúsági klub terméből loptak el egy fontos információkat tartalmazó merevlemezt. A rendőrség helyszínelői megvizsgálták a pinceklub bejáratát és ujjlenyomatok után kutattak. Mint kiderült, a tolvajok az ajtó felfeszítésével jutottak le a pinceklubba, ahonnan csupán egy tárgyat vittek el, a helyhatósági kampánystáb egyik tagjának számítógépéből lopták el a merevlemezt.

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott: „Mindenképpen az RMDSZ elleni nyílt támadásként értékelem a történteket. Az a tény, hogy a betörők semmi mást nem vittek el a számítógépekkel és különböző elektronikai cikkekkel teli teremből, csak a kampánystáb egyik tagjának számítógépéből a merevlemezt arra ad okot, hogy gyanakodjunk.

Egyelőre nem tudjuk, hogy kinek áll érdekében ilyen módon támadni az RMDSZ-t, kik állnak az ügy hátterében, gyanúsítgatásba nem akarok belemenni, de hogy a betörésre pont a 24 órás maratoni kampányakció megkezdése előtt egy nappal került sor érdekessé teszi az ügyet. A merevlemez magában nem feltétlenül pénzbeli értéke miatt fontos, hanem a rajta tárolt bizalmas információk miatt. Valakinek biztos érdeke volt abban, hogy ezekhez hozzáférjen."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: