2019-10-22 08:21:02• hírek • Blikk.hu

Betörők ébresztették Edvin Martont – Őrizetlenül maradt a 2 milliárdos Stradivari-hegedű

Fotó: Profimedia-Reddot
Fotó: Profimedia-Reddot

Rémisztő éjszakája volt Edvin Martonnak!

A hegedűművész, két gyermeke és a felesége is az emeleten aludt, amikor a napokban éjjel betörtek az otthonukba. Még időben felébredt a zajra, így a tolvajok elszeleltek. Szerencsére a családjának nem esett bántódása, ráadásul az őrizetlenül hagyott, hétmillió dolláros (2 milliárd forint) értékű Stradivari hegedűt sem vették észre a besurranók.


– Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek – ismerte el a Blikknek Edvin Marton. A világhírű hegedűművész erdőszéli otthonába ketten törtek be az éj leple alatt. Dolgozószobájának ablaka maradt nyitva bukóra, amelyet felfeszítettek. Balszerencséjükre a padló hangosan recsegett a talpuk alatt, amire a ház ura felriadt.


– Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben.


Marton felkapcsolta a villanyt, ami alaposan ráijesztett a betörőkre, ugyanis az ablakon keresztül ki is ugrottak, a zenész pedig a kivilágított kerten keresztül látta, ahogy mindketten az erdő felé menekülnek.


– Még éppen időben kelhettem. Szerencsére semmi nem tűnt el, a hegedű is érintetlen maradt. Nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, nem célirányosan törtek be. Szerintem nem tudták, ki lakik itt, és hogy a Stradivari is itt van – mondta, hozzátéve: a hegedű mindössze egy napig volt az otthonában. Egy tévéfelvételre készült, és gyakorolnia kellett az egyébként rendszerint egy széfben elzárva őrzött hangszeren.


– Ez a rendkívül értékes hegedű nem az enyém, csupán a jogot nyertem el arra, hogy használjam. A december 8-i Kings on Ice Budapest arénás műkorcsolyagálán is ezen játszom – utalt arra a művész, hogy hamarosan Jevgenyij Pljuscsenko, Agyelina Szotnyikova, Julija Lipnyickaja, Juko Kavaguti és Aleszandr Szmirnov közreműködésével ad majd koncertet.


– Az ilyen eseményeken komoly biztonsági intézkedések vannak, volt, hogy harminc testőr vigyázta a hegedűt. Felfoghatatlan, hogy a betörés pont most, ilyen körülmények között történt. Nekem nincs biztosításom a hangszerre, de a német vállalatnak, amelynek a tulajdonát képzi, egészen biztosan van. Örülök, hogy a Stradivarinak nem kélt lába, de ami a legfontosabb, a családból senkinek nem történt baja. A többiek szerencsére végigaludták az egészet, a feleségemnek is csak reggel meséltem el a történteket – tette hozzá Marton.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: