2014-07-18 16:45:49• hírek • Nagykároly.ro

Betörési hullám Nagykárolyban

Rendkívül aggasztónak tartja Nagykároly polgármestere, hogy valóságos betörési hullám alakult ki a városban. Mint ismeretes, több esetben fényes nappal hatoltak be például családi házakba, és fosztották ki azokat.

„Szeretném, hogyha azoknak, akiknek ez a dolga sokkal hatékonyabbak lennének. A biztonságérzetünk növekedését a rendőrségtől, az ügyészségtől és a bíróságtól várom el" ­ fejtette ki Kovács Jenő. Az elöljáró az alkalmat megragadva kérte a lakosokat is, hogy a lehető legóvatosabbak legyenek, mint mondta, az elővigyázatosság, a körültekintés nagyon fontos. „Ha nem vagyunk otthon, zárjuk be az ablakokat, még bukóra se hagyjuk azokat, szereltessünk fel riasztóberendezéseket" - javallta. Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a lakossági óvatosságon túl a hatóságok nagyobb jelenléte is szükséges. „Nem szúr szemet nekik, hogy egyesek munka nélkül sok-sok pénzt költenek? Valóságos vagyonokat szórnak el. Jobban számon kellene kérni őket, honnan van hirtelenjéből ennyi pénzük?"

Megemlítette azt is, hogy több kirabolttal is beszélgetett, és mindannyian az eltűnt javaknál is jobban sajnálták a biztonságérzet megcsappanását. Mi lett volna, ha ők, vagy családtagjaik otthont lettek volna a betörések alkalmával? „Rossz belegondolni! Nem szabad megengednünk, hogy az emberek féljenek a saját lakásaikban. Ezt nem lehet tűrni!" ­ nyomatékosította.

Emlékeztetett, hogy jó pár évvel ezelőtt hasonló rablási hullám harapózott el a városban. Mint mondta, a mostani sorozat talán összefüggésben lehet azzal, hogy számos betörés miatt elítélt nemrégiben amnesztiával szabadult. Mindenesetre reméli, hogy mihamarabb ismét biztonságos kisváros lesz Nagykároly.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: