2020-06-22 14:24:23• hírek • Bede Emőke

Betonhídfőnek csapódott egy autó az aquaplaning miatt

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Már egy rövid, de kiadós eső után is könnyűszerrel kialakulhat az aquaplaningként ismertté vált jelenség, melyet magyarul leginkább vízenfutásnak nevezhetnénk. 

"Ez akkor alakul ki, ha a gumiabroncs már nem képes megtörni és mintázatának hornyaiban elvezetve teljesen kiszorítani a vizet a gumiabroncs és az útfelület közül. Így megszűnik a gumiabroncs közvetlen érintkezése az útfelülettel, a kerekek mintegy felúsznak a víz tetejére. A vízfilmen gördülő kerék tapadási tényezője ilyenkor minimálisra csökken. Ha az összes kerék felfut a vízre, akkor a jármű gyakorlatilag fékezhetetlenné és kormányozhatatlanná válik" - foglalja össze röviden az aquaplaning jelentését az edukresz.hu. S való igaz, Avasfelsőfaluban is kormányozhatatlanná vált egy autó, mely a vizenfutás okán egy betonhídfőnek csapódott.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint vasárnap délután, nem sokkal fél 5 előtt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Avasfelsőbaluban. Egy 22 éves fiatal épp a Luna utcán haladt, amikor az egyik kanyarban a túlzott sebesség és a vizes aszfalton kialakult aquaplaning miatt elvesztette irányítását az autója felett, majd nekirohant egy, a menetirány szerinti bal oldalon található betonhídfőnek. A balesetben súlyos sérülést szenvedett a sofőr, illetve egy 16 és egy 17 éves fiú, egy 17 éves lány pedig szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta.


A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: