2019-11-28 16:24:09• hírek • Bede Emőke

Betöltötték a megüresedett alpolgármesteri széket

Amint arra még olvasóink is emlékezhetnek, szeptember 30-án Feher Doina alpolgármester hivatalosan is benyújtotta lemondását a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács felé. Az ily módon megüresedett alpolgármesteri szék a Helyi Tanács csütörtöki ülésén „új gazdára” lelt.

Szeptemberben nem kis felháborodást váltott ki az a hír, mely szerint az ANL-lakások odaítélésekor alapul vett prioritási listán szerepel Feher Doina fia, Andrei Micle is, és az ezáltal kirobbant botrányt pedig csak tetézte az a tény, hogy a listát összeállító szakbizottságnak maga a frissen lemondott alpolgármester elnöke is volt. Noha a bomba robbanása után nem sokkal Feher bejelentette, hogy fia visszavonta jelentkezési dossziéját, a párton belüli feszültség nem ült el, és ennek nyomán a PNL-s politikus úgy döntött, lemond alpolgármesteri címéről, tanácsosi tagságáról, illetve a Nemzeti Liberális Párt szatmári elnökségét sem gyakorolja tovább.


Arról, hogy ki vegye át a városvezetési tisztséget, a Helyi Tanács tagjai csütörtökön, a havi ülés keretében döntöttek, mégpedig titkos szavazás által. A tanácstagok köréből érkezett javaslatok alapján Gheorghe Stan, a Nemzeti Liberális Párt tagja, illetve Pop Romeo Liviu, ugyancsak PNL-s tanácsos közül lehetett választani.


A kerekasztal körül helyet foglalók egyenként járultak az urnához, ahova bedobták a pontosan kitöltött szavazócédulát. Az eredmények összesítése után kiderült, a négyéves mandátum fennmaradt néhány hónapjára Gheorgeh Stan mondhatja magát Szatmárnémeti alpolgármesterének. Stan egyébként 14 szavazatot gyűjtött, míg a másik jelöltre mindösszesen csak 6 szavazat érkezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: