2009-07-28 13:54:20• hírek • Ferenczi Noémi

Betöltetlen helyek

Egy héten át tartott a sikeresen versenyvizsgázó pedagógusok leosztása. Sok üres hely maradt a megyében.

Országos szinten Szatmár megyében zárult le a legrövidebb idő alatt a pedagógusok leosztása. Idén 289 címzetes tanári katedrát lehet megpályázni, ebből 96 a városi, 193 vidéki posztot. Ezen kívül 670 helyettesítő állásra írtak ki versenyvizsgát, ezekből 329 található városi iskolákban, 341 pedig vidéki tanintézményekben.

Múlt szerdán a hetesen felüli osztályzatot elérő pedagógusjelöltek pályázhattak a címzetes tanári állásokra. Összesen 289 címzetes pedagógusi állást hirdettek meg, ebből csupán 209-et foglaltak el. Közel 150 pedagógusjelölt számára nem akadt megpályázandó hely, ők a fennmaradó helyettesítői állások közül válogathatnak a hétfői leosztáson.

 

Pénteken az áthelyezésekről, vasárnap pedig azoknak a pedagógusoknak az elhelyezéséről döntöttek akik tavaly nem jutottak címzetes katedrához. Hétfőn került sor a helyettesítői állások, illetve azoknak a posztoknak a betöltésére, melyeket nem foglaltak el a hetesen felüli osztályzatot szerző tanárok.

A 750 üres helyettesítői állásból 427-et foglaltak el, 248 tanárt pedig egyelőre nem helyeztek el egyetlen tanintézménybe sem - olvasható a Szatmár megyei tanfelügyelőség közleményében.

Az üresen maradt helyekre az augusztusi szesszióban lehet majd pályázni. Azok a pedagógusjelöltek, akik nem kaptak katedrát, illetve megbuktak az előző versenyvizsgán augusztus 24-én és 25-én iratkozhatnak be a 28-dikai versenyvizsgára.

Bővebb tájékoztatás www.isj.sm.edu.ro internetes oldalon olvasható.


A betöltetlen helyekre augusztusban újra lehet vizsgázni
A betöltetlen helyekre augusztusban újra lehet vizsgázni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: