2016-12-19 14:08:23• hírek • Szatmár.ro

Betlehemes találkozót tartanak Mikolában

A Székely Kapuk - Zöld Kapuk középeurópai humanitárius játékok keretén belül december 20-án a Mikolai kultúrotthonban 10 órai kezdettel szervezik meg a megyeközi betlehemes vetélkedőt.

A vetélkedőt azon csapatok számára szervezik, melyek a magyarországi EMF Alapítvány égisze alatt működő pályázatra a 2016-os évben bejelentkeztek. Az alapítvány 1998-tól szervez betlehemes találkozókat, amelyek az évek folyamán országos, illetve a Kárpát-medencét magába foglaló versenypályázattá nőtte ki magát. A pályázat fő célja újraéleszteni a betlehemezés ősi és csodálatos hagyományát.

Évről évre egyre több emberhez jut el a betlehemi hír, Jézus születésének örömhíre. A programban résztvevő iskolák, pedagógusok és gyerekek munkájukkal nagymértékben segítik a népművészeti hagyományok megismertetését környezetükkel, elősegítik a közösségi kultúra fejlesztését. Az idei év az első olyan év, amikor a megyei tanfelügyelőség felvette a versenyt a hivatalosan elismert iskolai versenyek közé. A versenyre számos csapat jelentkezett az ország különböző megyéiből.

A csapatok teljesítményének elbírálásáról Gáll Gyöngyi, magyar szakos tanfelügyelő, Elek György újságíró, Blatniczki Cecília tanítónő és Higyed István Levente lelkész fog gondoskodni.

Meghívott vendég a megyei tanfelügyelőség részéről Nicu Miclaus tanfelügyelő és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ részéről pedig Nagy Orbán színművész, projektmenedzser.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: