2012-12-19 15:19:45• hírek • Szatmár.ro

Betlehemes játék a Vasile Lucaciu iskolában

Az V.-VII. osztályos diákok részt vesznek a Székely kapuk - Zöld kapuk nevű versenyben.

Az elmúlt tanévben a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai nagy sikernek örülhettek: második helyezettek lettek a Székely kapuk - Zöld kapuk nevet viselő vetélkedőn és ezzel egy horvátországi nyaralás boldog tulajdonosai is lettek. A tavalyi sikert idén is megismételnék, de most nem a harmadikos diákok, hanem az V., VI. és VII. osztály "válogatottja" vág neki a több lépcsős feladatnak.

Szerdán délelőtt a gyerekek az iskola közössége előtt is bemutatták azt a betlehemes játékot, amelyet a vetélkedő első szakaszában kellett összeállítaniuk és bemutatniuj több helyszínen is. Az iskolások elsősorban magánvállalkozásokat és civil szervezeteket kerestek fel és mutatták be a betlehemes játékot, amellyel egy afrikai iskola működtetésére is gyűjtöttek adományokat.

A Székely kapuk - Zöld kapuk elnevezésű vetélkedőt az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány indította útjára és szervezi meg évről-évre. Jelenleg kilenc ország általános iskolásai szerepelnek a vetélkedőben, melynek keretében a már említett betlehemes játék összeállítása mellett egy természetvédelemmel kapcsolatos vándor plakátkiállítást is össze fognak állítani és bemutatni több helyszínen. A vetélkedővel a szervezők célja a hagyományok megismertetése a gyerekekkel, környezettudatos életre való nevelés és az adományozás örömével való megismertetés.

Betlehemes játékot mutattak be a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: