2019-05-26 04:16:13• hírek • Hirado.hu / KM

Betiltották a Huawei számára az SD-kártyák használatát

A Huawei múlt vasárnap kezdődött problémái tovább halmozódnak, és úgy tűnik nagyobb sebességgel, mint ahogy azt a kínai vezető információs és kommunikációs technológiai vállalat bírná erővel.

Az amerikai SD szövetség ugyanis kitiltotta a kínai Huaweit az egyesületből – nyilatkozta az Android Authority. Arra lettek figyelmesek, hogy a Huawei már nem szerepel, azaz kizárták őket az SD Association tagszervezeteinek listájából.

 

 

Az SD Association alátámasztotta a Huawei kizárásáról szóló hírt. Azzal magyarázta a döntést, hogy nemrégiben az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere felvette az óriásvállalatot a tiltólistára.

 

Az egyesület állítja be az SD, illetve a micro SD memóriakártya szabványokat világszerte. Az SD-kártyákat használó telefonokat és az ahhoz hasonló SD-kártyával működő készülékeket gyártani és eladni csak az egyesület tagjai jogosultak.

 

A Huawei 2018 októberében új típusú memóriakártyát mutatott be, a Nano Memoryt(NM-kártya vagy NanoSD), amely helyettesíti a hagyományos microSD-kártyákat. A Huawei Mate 20 és a Mate 20 Pro készülékek már támogatják ezeket.

 

Május 20-án kiderült, hogy a Google felfüggesztette az együttműködést a kínai Huawei óriásvállalattal az Egyesült Államok kormányának döntése miatt. Most, az új Huawei okostelefonokon csak az Android operációs rendszer nyilvános verziója használható, amely nem biztosít hozzáférést a Google saját szolgáltatásaihoz és alkalmazásaihoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: