2019-02-13 13:05:28• hírek • Bede Emőke

Betelt a pohár: a polgármesteri hivatal felbontaná a szerződést a Decebal híd felújításáért felelős céggel

A Decebal híd felújítása lassan már szappanopera-szerű. A kivitelező hol dolgozott, hol nem, a munkatempó és -minőség pedig hagyott némi kivetnivalót maga után. Ennek fejében érthető, hogy a városvezetés elérte a tűréshatárt és végleg pontot tenne a zilahi céggel kialakított, gyümölcsözőnek jóindulattal sem nevezhető kapcsolat végére.

Maskulik Csaba az egyik helyi tévécsatornának adott interjújában arról számolt be, hogy a polgármesteri hivatal jogi területen dolgozó munkatársai már keresik annak a módját, miként lehet megszabadulni a Drum Inservtől. Mi több, nem csak a szerződést szeretnék semmissé tenni, hanem szeretnének kárpótlást is kapni a másik féltől.
 

Hogy komolytalan céggel van dolga az önkormányzatnak, már a nyáron zajló munkálatokból is sejteni lehetett. Maskulik szerint nem csak az érthető módon felháborodott lakosságnak, hanem a hivatalnak is feltűnt, hogy reggel 9-kor még egyetlen munkás sem ragadott szerszámot, délután 5-re pedig már mindenki elviharzott a területről. Mi több, a városmenedzser azt is elmondta, egy ősz eleji találkozó során a kivitelező képviselői arról biztosították az önkormányzatot, hogy felkészítik a hidat a téli viszontagságokra és prevenciós munkálatokat fognak végezni, azonban a valódi tettek minduntalan elmaradtak. A cég mindenféle mondvacsinált indokokra hivatkozva halogatta a munka megkezdését, mi több, szinte teljesen felszívódott. Ennek a tarthatatlan helyzetnek szeretne véget vetni az önkormányzat azáltal, hogy felbontja a zilahi céggel kötött szerződést.
 

A városmenedzser elmondta, a következő időszakban azon lesznek, hogy a jelenlegi kátyúgyilkos helyzetet házon belül orvosolják és megállítsák a további állapotromlást. Ezen felül azonban látványos dolgokra az elkövetkező két évben sajnos nem lehet számítani -nyilatkozta Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: