2019-05-16 13:28:46• hírek • Nagy Tímea

Betekintő: nyílt napot tartott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium

A nyílt nap alkalmával a nyolcadikosok belekóstolhattak a kölcseysek életébe, hiszen valódi tanórákon vehettek részt a főgimnáziumban, azt követően pedig megismerkedhettek és beszélgethettek a suli "lakóival" is.

10 és 11 órától vette kezdetét az interaktív betekintő. Ekkor párhuzamosan matek, infó, magyar, fizika és angol órák közül választhattak az érdeklődők. Ezeket a tanórákat kölcseys tanárok tartották, és oly módon, mintha az általános iskolás látogatók már a gimnázium padjait koptatnák. Mindegyik minta órát kétszer tartották meg, így a két legérdekesebb, a választandó profilnak megfelelő tárggyal és oktatóval egyaránt megismerkedhettek a nebulók.

 

 

A bemutatót követően az intézmény második emeleti dísztermében került sor a közös beszélgetésre. Itt az iskola vezetőségétől, valamint a munkaközösség és a diáktanács tagjaitól minden hasznos infót megtudhattak. Szó volt az iskoláról, az induló osztályokról, a továbbtanulási lehetőségekről, az iskolai - de nem tantárgyi - tevékenységekről, a közösségi életről, és így tovább.

 

 

Tepfenhart Beatrix, a Köfedisz elnöke köszöntötte elsőként a diákokat és a tanárokat. A diákszövetség nevében élő beszéd helyett videós összeállításban mutatta be, miért is érdemes kölcseynek lenni. Ezt követően Pataki Enikő igazgatónő ragadta meg az alkalmat, hogy szóljon pár szót a népes közönséghez. Röviden elmesélte az iskola történetét, majd rátért a lényegre, az induló osztályokra. Az informatika képzéssel és a követelményrendszerrel kapcsolatban Demeter Csaba nyújtott kimerítő felvilágosítást.

 

A 2019-2020-as tanévben a főgimnázium öt kilencedik osztályt indít elméleti líceumos követelményrendszerben. Ezek:

1. Matematika – informatika (28 hely)

2.a. Matematika – informatika és intenzív angol (14 hely)

2.b. Természettudományok – intenzív idegen nyelv (14 hely)

3. Természettudományok – intenzív idegen nyelv (28 hely)

4. Társadalomtudományok: emelt szintű némettel (14 hely) és emelt szintű angollal (14 hely)

5. Társadalomtudományok – intenzív idegen nyelv (28 hely)

 

 

Az elméleti licis helyek mellett szakosztályokba is jelentkezhetnek azok, kik szakmát szeretnének tanulni Szatmárnémetiben. Az egészségügyi posztliceális csoportokba 56 diáknak adatik lehetősége bejutni. Az általános egészségügyi asszisztensi és a gyógyszerészeti asszisztensi osztályok nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen magyar nyelven folyik a képzés és ingyenes az iskola. Gyakorlatozni helyi egészségügyi intézményekbe küldik a diákokat, ezért sem kell messzire utaznia annak, aki a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot választja.

 

A nyolcadikosok mosolygó arccal, kérdések nélkül tértek haza a kölcseys vendéglátásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: