2011-05-28 13:45:11• hírek • Póti Orsolya

Múltidéző fotókiállítás nyílt

Közel hatvan fotográfiai alkotást tekinthetnek meg a művészet kedvelői a Coposu sétányon a hétvége folyamán. Szombat délelőtt Reha Márk szatmári fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás.

Szatmárnémeti klasszikus, barokk és más stílusban konstruált régi épületei láthatóak azokon a fotókon, amelyeket május 28-án állítottak ki a város új központjában, a Coposu sétányon. A "Szatmárnémeti képekben" című fotókiállítás a városnapi rendezvénysorozat része: a sör- és ételstandok, a kézműves vásár és a koncertek mellett ez a kulturális program is várja az érdeklődőket.

A kiállítást Ilyés Gyula  nyitotta meg szombat délelőtt - mint kiderült a fotós első egyéni kiállítása ez Szatmárnémetiben. "Reha Márk lassan országos ismertségre tesz szert, sok helyre kapott már meghívást, éppen ezért nagy öröm számomra, hogy őt ilyen szinten érdekli szülővárosa és jó hírét elviszi messze vidékekre", mondta a polgármester. A fiatal művész megköszönte az egybegyűlteknek az érdeklődést, majd szerényen megjegyezte, hogy képei értékét nagyban emelik a kép művészi keretei is.


Reha Márk és Ilyés Gyula
Reha Márk és Ilyés Gyula


Az alkotások az utóbbi három évben készültek, némelyek egy lengyelországi kiállításon is szerepeltek. A fotók igen változatosak, különböző stílust képviselnek és a város múltbeli hangulatát igyekeznek visszaidézni.

A hétvége folyamán közel hatvan fotográfiai alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők, és a helyszínen meg is vásárolhatják azokat.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: